Son dakika! Kerkük'te çifte saldırı: 5 ölü

Son dakika! Kerkük'te çifte saldırı: 5 ölü

Irak'ın Kerkük kentinde bulunan Haşdi Şabi'nin ofisine art arda iki intihar saldırısı düzenlendiği belirtildi. Saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, 20’den fazla kişi yaralandı.

Olay bölgesindeki emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kerkük kent merkezindeki Atlas Mahallesi'nde yer alan Haşdi Şabi ofisine bomba yüklü motosikletlerle art arda iki intihar saldırı gerçekleştirildi.

5 ÖLÜ, 20'NİN ÜZERİNDE YARALI

Bomba yüklü motosiklet ile gerçekleştirilen saldırı Atlas mahallesinde gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Atlas mahallesindeki saldırının Şii’lerin ibadet için gittikleri Kerkük merkezindeki Şii camisine yönelik gerçekleştirildiğini söyledi. Bu saldırıda 16 kişi yaralandı. Patlayan bombalardan birisi de Haşdi Şabi’nin merkez ofislerinden birini hedef aldı. Saldırılarda en az 5 kişi hayatını kaybederken, 20’nin üzerinde yaralı olduğu bildirildi.

Haşdi Şabi çatısı altında yer alan Saray es-Salam ofisine yapılan saldırıda ölü ve yaralılara ilişkin ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Irak'taki Şii lider Mukteda es-Sadr'a bağlı olan Saray es-Salam, Haşdi Şabi içerisinde aktif varlık gösteriyor. Irak ordusu, federal polis ve Haşdi Şabi güçleri, 16 Ekim'de Peşmerge'nin çekilmesiyle çatışmasız şekilde Kerkük'te kontrolü sağlamıştı. 
 
KERKÜK/AA
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN