Son dakika! Pendik'te okulda rehine krizi

Son dakika! Pendik'te okulda rehine krizi

İstanbul Pendik'te bulunan Melek Aknil Lisesi'ne gelen bir kişi okulda çalışan nişanlısını silahla rehin aldı. Özel harekat polisleri liseye girerken, şahsı ikna çalışmaları devam ediyor. Silahlı saldırganın 22 yaşında Umut K. adında uzman erbaş olduğu ve birliğinden kaçtığı öğrenildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, rehin alan kişiyle müzakerlerin devam ettiğini açıkladı. Gelen son bilgiye göre, kadın çalışanı rehin alan şahıs teslim oldu.

Pendik'teki Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne gelen silahlı bir kişi okuldaki kadın çalışanı rehin aldı. Polise, Pendik Yenişehir Mahallesi'ndeki Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde silahlı rehin alma ihbarı yapıldı. Lise personeli kadının nişanlısı tarafından rehin alınarak tuvalete kilitlendiği belirtildi.

18-09/10/pp2.jpg

Bunun üzerine kadını rehin alan şahsı ikna etmek için müzakereci ve özel hareket polisleri de okula geldi. Müzakereci ve özel harekat polisleri, rehine durumunun sonlandırılması için çalışma yapıyor. Sağlık ekibi de okulda hazır bekletildi.

18-09/10/oku2.jpg

Olayda can kaybı ya da yaralanma olmazken okulun tamamen boşaltıldığı kaydedildi.  Saldırganın 22 yaşında Umut K. isminde uzman erbaş olduğu ve birliğinden kaçtığı öğrenildi. 

Zanlının kendisinden ayrılmak isteyen nişanlısına kızdığı için okulu silahla bastığı belirtildi. 

18-09/10/ls.jpg

'GİDİN YOKSA BENİ ÖLDÜRECEK'

Şüpheli polis aracına bindirilerek götürülürken, olay sırasında oul içerisinde bulunan bir öğrenci velisi yaşananları anlattı. Zerrin Boyfidan, "Bizim okulda işimiz vardı onun için geldik. O sırada bir hareketlilik oldu. Yukarıya çıktık. Kızı tuvalete soktu.  Bildiğim kadarıyla bıçağını düşürmüş. Öğretmen ve müdür yardımcısı aldı bıçağı. Tuvalete girdiler, kızı baya bir hırpaladı. Biz ikna etmeye çalıştık. Bir ara kapı açıktı, içeriye girebilseydik girerdik ama ben açmaya çalıştıktan sonra kapıyı kilitledi. Sonra kız 'gidin yoksa beni öldürecek' dedi. Uzaklaştık, polisi aradık. Hemen geldi polisler. Bir başka görgü tanığı ise, "İçeride bir kadın vardı, nişanlısı tarafından rehin alınmış. Memur olan 3-4 aydır burada çalışıyor" şeklinde konuştu. 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Pendik'teki rehine olayında müzakerelere başlandığını ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını duyurdu.

İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Pendik ilçemiz Melek Akbil Meslek Lisesinde meydana gelen rehin alma olayı ile ilgili olarak öncelikle müzakere ekiplerimiz olay yerine intikal etmiş ve müzakerelere başlamışlardır. Ayrıca yeterli sayıda polis gücü sevkedilerek gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır." denildi. 

BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN: OKUL ORTAMINDA OLMASI TEDİRGİN ETTİ

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, rehine kriziyle ilgili açıklama yaptı. Şahin'in açıklamaları şöyle:

"İsmi biliniyor ancak emniyet isimlerinin açıklanmasını istemedi. Bizim elimizdeki bilgilerle söylüyorum. Okulda çalışan hanımefendi ile girişimde bulunan kişi nişanlılar. Sorunları var, tabi böyle olunca uzman erbaş olduğunu bildiğimiz kişi okula geliyor, görüşme oluyor sonra tartışmalar olunca hemen polis çağırıyorlar.

Polis gelince de uzman erbaş arkadaşımız hanımefendiyi rehin alıyor. Emniyetimiz orada, özel harekat ile uzman ekipler orada. Çok büyük ihtimalle büyük bir sıkıntı çıkmadan inşallah selametle bu işi halledeceğiz gibi görünüyor. Panik havasının oluşmaması açısından sükutnetle takip ediliyor.

POLİSİN ÇABALARI SONUÇ VERDİ

Öğrenci bulunmayan okuldaki 1,5 saat süren müzakere çalışmaları sonuç verdi. Zanlı ikna edilerek teslim oldu. Rehine ve zanlının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan U.K'nın üzerinde 2 bıçak bulunduğu ve emniyette sorgulanacağı belirtildi.

18-09/10/ree-1536589168.jpg

TSK'DAN AÇIKLAMA

Pendik Melek Aknil Çok Programlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sekreter olarak bulunan H.K.’nın bıçakla rehin alınmasıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü basın açıklaması yaptı. 

Açıklamada, Olayın öğrenilmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı müzakere timleri olay yerine anında intikal etmiş ve yapılan müzakere sonucu U.D. isimli şahıs ikna edilerek gözaltına alınmış, yapılan incelemelerde şüpheli şahsın askerlik görevini er olarak sürdürdüğü ve birliğinden izinli olarak ilimize geldiği, rehin alınan H.K isimli bayan şahsın ise Melek Aknil Çok Programlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sekreter olarak görevli bulunduğu ve U.D. isimli şahsın nişanlısı olup, aralarında anlaşmazlık bulunduğu anlaşılmıştır" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN