Son dakika! Suudi Arabistan'dan İstanbul'a delil karartma timi

Son dakika! Suudi Arabistan'dan İstanbul'a delil karartma timi

AFP'nin bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Cemal Kaşıkçı cinayetinin kanıtlarının örtbas edilmesi için Suudi Arabistan'ın iki uzmanı İstanbul'a gönderdiği belirtildi.

Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. AFP'nin haberini dayandırdığı ismi açıklanamayan Türk yetkili Suudi Arabistan'ın İstanbul'a Kaşıkçı cinayetini kanıtlarını örtbas etmek için 2 uzmanı İstanbul'a gönderdiğini iddia etti. 

TOKSİKOLOG VE KİMYA UZMANI

Adının gizli kalmasını isteyen Türk yetkilinin açıklamalarına dayandırılan habere göre başkonsoloslukta polis araştırması öncesi Suudi Arabistan, Cemal Kaşıkçı cinayetinin delillerini ortadan kaldırmak için İstanbul'a bir toksikolog ve kimya uzmanı gönderdi.

'SORUMLULARI ADALETE TESLİM EDECEĞİZ'

Öte yandan, Suudi Arabistan'dan bir heyet Cenevre'de Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'ne gitti.

Reuters'ın haberine göre Suudi heyeti BM'ye Kaşıkçı cinayetiyle ilgili soruşturmanın failleri adalet karşısına çıkarma hedefiyle devam ettiği bilgisini verdi.

Suudi Arabistan heyeti, Cenevre'de bir araya geldikleri Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'ne Cemal Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili bilgi verdi. Heyet, yürütülen soruşturmanın sonunda saldırganların adalet önüne getirileceğini söyledi.

Riyad yönetimi, İstanbul'da işlenen cinayet nedeniyle zor durumda. Uluslararası tepkiler dinmezken, henüz cesedin yeri açıklanmış değil.

Suudi Arabistan, 2 Ekim tarihinde İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolan gazeteci Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü 20 Ekim tarihinde kabul etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN