Son dakika! Trabzonspor 2-1 Galatasaray | MAÇ SONUCU

Son dakika! Trabzonspor 2-1 Galatasaray | MAÇ SONUCU

Galatasaray’a ligde ilk puan kaybını Antalyaspor ile yaşatan Rıza Çalımbay, Trabzonspor’la da ilk yenilgisini tattırdı. Bordo-Mavililer 3 puanla rahat bir soluk alırken maçta 3 kırmızı kart çıktı.

Kritik bir süreçten geçen Trabzonspor ile Galatasaray’ın Trabzon’daki mücadelesi yüksek tempoda başladı. 4’te Yusuf’un sağdan kullandığı köşe vuruşunda, Muslera’nın çizgi önünde müdahale ettiği topu Mustafa Akbaş, kafa ile kaleye doğru gönderdi. Savunmanın uzaklaştırdığı topa Durica vurdu, üsten auta gönderdi. 8’de Yusuf’un sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde iyi yükselen Uğur Demirok kafayı vurdu, top Muslera’da kaldı. 9’da Feghouli’nin sağdan ortasında, savunmanın müdahale edemediği topu Gomis’ten önce ayaklarıyla uzaklaştıran Onur, tehlikeyi önledi. 24’te Yusuf’un sağdan kullandığı kornerde geriden gelerek iyi yükselen Okay vurdu, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı. 28’de Okay’ın arkaya çıkardığı topa Mustafa Akbaş vurdu, top üstten auta gitti. 44’te Olcay-Ndiaye mücadelesi sonrası saha karıştı. Olcay ve Feghouli kırmızı kart gördü, ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci 45 dakikaya etkili başlayan Trabzonspor, golü de erken buldu. 49’da soldan kullanılan kornerde Uğur Demirok kafayı vurdu, direkten dönen topu tamamlayan N’Doye, bu sezon ligdeki ilk golünü attı: 1-0. 51’de Okay’ın ceza alanı dışından sert şutunda soluna çok iyi uzanan Muslera, topu güçlükle kornere çeldi. 62’de Ndiaye’nin soldan ortasında kalabalık savunma arasında iyi yükselen Eren kafayı vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 69’da Okay’ın pasında önündeki boşluğu iyi kullanan Yusuf, ceza alanına girmeden şutunu attı, Denayer’a çarpan top ağlarla buluştu: 2-0. 86’da Mariano’nun pasında sağdan ceza alanına giren Rodrigues çok sert vurdu, farkı bire indirdi: 2-1.

59 GÜN SONRA 3 PUAN

Kalan dakikalarda yüksek tempo ve pozisyonlar devam etti ancak başka gol sesi çıkmadı. Son olarak 10 Eylül’de evinde Gençlerbirliği’ni 3-1 ile geçen Trabzonspor, ligde 5 maç (59 gün) sonra 3 puanı bir arada gördü. 90+2’de Yusuf’a yaptığı faulün ardından ikinci sarı kartı gören Ndiaye de kızarınca Cimbom maçı 9 kişi tamamladı. Bu mücadelenin ardından Süper Lig’de namağlup takım kalmadı.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

90' Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.
 
86' GOOOLL!! Galatasaray, Garry Rodrigues'in attığı golle skoru 2-1 yapıyor.
 
78' Galatasaray ceza sahasına yakın bir bölgede sol kanatta Abdülkadir Ömür'e sert müdahalede bulunan Maicon, sarı kart görüyor.
 
72' Galatasaray, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Tolga Ciğerci'nin yerine Yasin Öztekin'i oyuna alarak kullanıyor.
 
69' GOOOLL!! Trabzonspor, Yusuf Yazıcı'nın attığı golle 2-0 öne geçiyor.
 
17-10/29/1-1509301632.jpg
 
58' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Yusuf Yazıcı geçiyor. Yusuf Yazıcı'nın ortası ile arka direkte buluşan Dame N'Doye'nin kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.
 
54' Galatasaray takımı bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Selçuk İnan oyundan çıkarken yerine Garry Rodrigues giriyor.
 
17-10/29/11.jpg
 
49' GOOOLL!! Trabzonspor, Dame N'Doye'nin attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Yusuf Yazıcı geçiyor. Yusuf Yazıcı'nın ortası ile arka direkte buluşan Uğur Demirok'un kafa vuruşu kaleci Fernando Muslera'dan dönüyor. Kaleciden dönen topla altıpas içinde buluşan Dame N'Doye'nin gelişine çektiği şut Galatasaray ağları ile buluşuyor.
 
46' İkinci yarı Dame N'Doye'nin yaptığı santra vuruş ile başlıyor.
 
45' Halis Özkahya'nın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.
 
17-10/29/2-1509301650.jpg
 
45' Badou Ndiaye'ye yapılan faulün ardından Olcay Şahan ile Sofiane Feghouli arasında tartışma çıkıyor ve her iki oyuncu da birbirlerine fiziki müdahalede bulunuyor. Bu pozisyonda hakem Halis Özkahya, her iki oyuncuya da direkt kırmızı kart gösteriyor.
 
41' Fernando'nun pası ile sol kanatta topla buluşan Tolga Ciğerci'nin ortasını Trabzonspor savunması kafayla uzaklaştırıyor.
 
32' Galatasaray yarı alanının ilk metrelerinde Matus Bero'nun kayarak yaptığı sert müdahale ile yerde kalan Fernando, kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.
 
28' Joao Pereira'nın sağ kanattan yaptığı uzun taç atışı Maicon'dan sekip arka direkte bulunan Mustafa Akbaş'a geliyor. Mustafa Akbaş'ın gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.
 
17-10/29/3-1509301661.jpg
 
19' Badou Ndiaye'nin pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Mariano'nun yerden ortası kaleci Onur Kıvrak'ta kalıyor.
 
16' Kazanılan serbest vuruşta topun başına Yusuf Yazıcı geçiyor. Yusuf Yazıcı'nın ortasını Martin Linnes kafayla uzaklaştırıyor.
 
12' Sol kanattan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Tolga Ciğerci, ortasını yapıyor ancak top kaleci Onur Kıvrak'ta kalıyor.
 
17-10/29/5.jpg
 
8' Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Yusuf Yazıcı geçiyor. Yusuf Yazıcı'nın ortası ile arka direkte buluşan Dame N'Doye'nin kafa vuruşu kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.
 
2' Dame N'Doye'nin ceza sahası yayının hemen dışından yerden çektiği şut kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.
 
1' Karşılaşma Bafetimbi Gomis'in yaptığı santra vuruş ile başlıyor.
 
17-10/29/6.jpg

Karşılaşmanın ilk 11'leri şu şekilde:

TRABZONSPOR: Onur, Pereira, Durica, Uğur, Mustafa Akbaş, Okay, Onazi, Yusuf, Olcay, Bero, N'Doye

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Linnes, Fernando, Selçuk, Feghouli, Ndiaye, Tolga, Gomis

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN