Son dakika! Trump'tan kaşıkçı açıklaması: Suudilerin beni aldattığını düşünmüyorum

Son dakika! Trump'tan kaşıkçı açıklaması: Suudilerin beni aldattığını düşünmüyorum

ABD Başkanı Trump, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklama yapmaktan kaçınan ve cesedin nerede olduğunu sır gibi saklayan Suudi Arabistan'a destek açıklaması yaptı. Trump, "Suudilerin beni aldattığını düşünmüyorum" dedi.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaşıkçı cinayeti ile ilgili, Suudi Arabistan'ın kendisine ihanet edip etmediği konusundaki fikri sorulan Trump, "Bana ihanet etmediler, umarım bunların hepsi çözülür. Önümüzde birçok gerçek var, bunları inceliyoruz. Onlar (Suudiler) bana ihanet etmediler ama belki kendilerine ihanet ettiler. Bu işin nasıl sonuçlanacağını göreceğiz." diye konuştu.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, Bakanlıkta düzenlediği kameralara kapalı basın brifinginde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın son açıklamasının ardından Kaşıkçı cinayeti konusundaki durumu değerlendirdi. 

Palladino, "ABD olarak cinayet hakkında bilgi toplamaya devam ediyoruz. Ayrıca bu konuda şeffaf bir soruşturma çağrımızı yineliyoruz. Suudi yönetimiyle de düzenli bir irtibat halindeyiz." açıklamasını yaptı.

Palladino, Türk ve Suudi yetkililerle görüşmelerini sürdürdüklerini belirterek, "Bu arada kendimiz de bilgi toplamaya devam ediyoruz. İleriye yönelik nasıl adım atacağımız, elde ettiğimiz bilgilere bağlı." dedi.

İstanbul Başsavcılığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Cemal Kaşıkçı konsolosluğa girer girmez boğularak öldürüldüğü ardından cesedinin parçalanarak yok edildiği ifade edilmişti. Açıklamada Riyad yönetiminin işbirliğine yanaşmadı açıkça belirtilmişti. 

Yerli işbirlikçi iddialarıyla ilgili olarak da 'Suudi makamların bu yönde bir beyanı olmadı' denilmiş, ayrıca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın Suudi Arabistan'a davet edildiği kaydedilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump ise Suudi Arabistan'a yaptırım uygulanabileceğini dile getirirken ikili ilişkileri bozmak istemediği sinyalini verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN