Son dakika! TSK: 1062 terörist etkisiz (Afrin Harekatı'nda son durum)

Son dakika! TSK: 1062 terörist etkisiz  (Afrin Harekatı'nda son durum)

Son dakika haber: TSK'dan Zeytin Dalı Harekatı'nın 21.gününde yapılan açıklamada, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1062'ye yükseldiği bildirildi. New York Times gazetesi, ABD'li generallerin gittiği Menbiç'ten fotoğrafları sayfalarına taşıdı. TSK, Afrin'de 1 askerin şehit olduğunu açıkladı. TSK ve ÖSO, Nisriyye ve Dükkan köylerini PYD/PKK'dan temizledi. Böylece operasyonda ele geçirilen bölge sayısı 42'ye yükseldi.

TSK'nın 20 Ocak günü saat 17.00'de, 72 savaş uçağının havalanmasıyla başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 21'inci güne girildi. TSK birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Kilis ve Hatay'dan giriş yaptığı Afrin kırsalındaki 40 köy ve kritik noktanın ele geçirildiği harekatta, derinlik oluşturularak, ilerleyiş sürdürülüyor.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 21. gününde TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Nisriyye ve Dükkan köylerini PYD/PKK'dan temizledi.

İşte Afrin'de yaşanan sıcak gelişmeler...

TSK'dan yapılan açıklamada Afrin'de bir askerin şehit olduğunu açıklandı. 

TSK, Zeytin Dalı Harekatı’nda 34 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 62 olduğunu bildirdi. Ayrıca harekat kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 19 hedefin imha edildiği, harekata katılan uçakların emniyetle üslerine döndüğü kaydedildi.

JETLER GECE YARISI VURDU

Zeytin Dalı Harekâtı'nda gece yarısı uçaklar havalandı, Afrin merkez, Minniğ, Bafilun Dağı, Raco ve Kefr Cenne'deki terör mevzileri yerle bir edildi. Sosyal medyaya yansıyan video kayıtlarında jetlerin sesi net şekilde duyulurken, Afrin merkezden de ilk görüntüler ve fotoğraflar geldi.

AFRİN'DE KOMUTA BİNASI VURULDU

ABD ASKERLERİ SINIRDA

Türkiye'nin askerlerini Menbic'ten askerlerini çekmesini istediği ABD, YPG'li teröristlerin kontrolündeki ilçeye Korgeneral Paul E. Funk ve General Jamie Jarrard'ı gönderdi. YPG'nin terör örgütü PKK ile bağlantısını göremediklerini söyleyen Korgeneral Funk, Türkiye'yi herhangi bir saldırı gerçekleştiğinde karşılık vermekle tehdit etti. New York Times gazetesi, diğer Amerikan medyasıyla birlikte gittiği Menbic'ten olay yaratacak fotoğrafları sayfalarına taşıdı.

18-02/09/afrin2.Jpeg

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Washington'ın Menbic konusunda Ankara'dan baskı görmeye devam ettiğini söyledi. Mattis, Türk mevkidaşı Nurettin Canikli ile gelecek hafta bir araya geliyor.

18-02/09/afrin3.Jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN