Son dakika! YAŞ kararları: 61 albay generalliğe yükseldi, 8 general terfi etti

Son dakika! YAŞ kararları: 61 albay generalliğe yükseldi, 8 general terfi etti

Son dakika! YAŞ kararlarından son dakika ayrıntıları gelmeye devam ediyor. 3 kuvvet komutanının değiştiği en sivil YAŞ'ta 61 albay amiral ve generalliğe yükseltildi. 6 general bir üst rütbeye terfi ettirilirken, 8 generalin görev süresi 1 yıl uzatıldı.

Yüksek Askeri Şura kararlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından açıklanması beklenirken, son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Kara, Have Deniz Kuvvetleri Komutanlarının değiştiği kritik YAŞ'ta alınan kararların ayrıntıları netleşmeye başladı. Buna göre;

168 albayın görev süresi iki yıl uzatıldı.

6 general ve amiral bir üst rütbeye terfi ettirildi. 

8 generalin görev süresi uzatıldı. 

61 albay, amiral ve generalliğe yükseltildi. 

Yüksek Askeri Şura kararları şöyle:

"02 Ağustos 2017 tarihinde icra edilen Yüksek Askeri Şura toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general/amiral ve albaylardan; bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluk ve yaş haddinden emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülerek karara bağlanmıştır.

30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere; 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etmiştir. 8 generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır.

Bir üst rütbeye terfi eden ve görev süreleri uzatılan general/amiral ve albayların, yeni rütbe ve görevlerinin Aziz Milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluklar dileriz"

KALIN AÇIKLAYACAK

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın saat 18.00’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda açıklama yapması bekleniyor.

Son Dakika - Ayrıntılar Hazırlanıyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN