Atletico Madrid Galatasaray maçının ilk 11'leri belli oldu

Atletico Madrid Galatasaray maçının ilk 11'leri belli oldu

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında Atletico Madrid'e konuk olacak. Cimbom'un Avrupa stratejisini çizmesinde kilit rol oynayan maçta Selçuk ve Burak yer alamayacak. Taffarel'in sahaya sürdüğü ilk 11'de Jem Karacan'ın bulunması dikkat çekti.

Galatasaray Vicente Calderon Stadı'nda Atletico Madrid'e karşı mücadele vereceği ve İtalyan hakem Nicola Rizzoli'nin yöneteceği müsabaka, bugün saat 21.45'te başlayacak.

Grupta 5. maçlar öncesi Galatasaray'ın 4, Atletico Madrid'in 7 puanı bulunuyor. İlk 2 takım arasına girmek ve bu kulvarda yoluna devam etmek isteyen Galatasaray, İspanyol ekibini yenememesi durumunda ikinci tur şansını kaybedecek. Sarı-kırmızılı ekip, berabere kalması halinde de ikili averajda Atletico Madrid'in gerisinde olması sebebiyle yine tur şansını yitirecek.

Galatasaray, Atletico Madrid'i mağlup etmesi halinde ise puanını eşitleyecek ve son maçını Astana'ya karşı Benfica-Atletico Madrid müsabakasının skorunu takip ederek oynayacak.

Galatasaray'ın ilk 11'i:Muslera, Sabri, Semih, Chedjou, Hakan, Denayer, Jem Paul Karacan, Bilal, Sneijder, Yasin, Podolski.

Atletico Madrid'in ilk 11'i: Oblak, Gámez, Giménez, Godín, Filipe Luis, Gabi, Tiago, Koke, Carrasco, Griezmann, Torres.

Selçuk ve Burak yok

Sarı-kırmızılı ekip, Atletico Madrid karşısına hocasından ve iki oyuncusundan yoksun çıkacak. Bu önemli maçta, Benfica müsabakasında gördükleri sarı kartlar sebebiyle cezalı duruma düşen Selçuk İnan ile Burak Yılmaz takımlarını yalnız bırakacak.

Ayrıca, Hamza Hamzaoğlu'nun görevinden alınması sonrası teknik direktörlük görevine getirilen Mustafa Denizli de Madrid deplasmanında olmayacak ve takımı, kaleci antrenörü Claudio Taffarel ile antrenör Orhan Atik idare edecek.

Galatasaray deplasmanda kayıp

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 10 deplasman maçında galibiyet elde edemedi. Bu kulvardaki son deplasman galibiyetini, 2012-2013 sezonu ikinci turunda Schalke 04'e karşı 3-2'lik skorla alan sarı-kırmızılı ekip, kendisini çeyrek finale taşıyan bu sonucun ardından rakip sahada tekrar mutlu sona ulaşamadı.

Sarı-kırmızılılar, Schalke 04 müsabakasının ardından deplasmanda çıktığı 10 karşılaşmada 8 yenilgi ve 2 beraberlik aldı. Bu karşılaşmalarda rakip ağları 8 kez havalandıran Galatasaray, kendi kalesinde ise 26 gole engel olamadı.

Avrupa kupalarında 266. maç

Sarı-kırmızılı ekip, Atletico Madrid müsabakasında, Avrupa kupaları tarihindeki 266'ncı karşılaşmasına çıkacak.

Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 161, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere toplam 265 maç yaptı. Söz konusu müsabakalarda 98 galibiyet ve 99 yenilgi alan, "Cimbom", 68 karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 366 gole karşılık kalesinde 394 gol gördü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN