Deneyim tamam da...

Deneyim tamam da...

Henüz değeri tam olarak anlaşılamasa da EURO 2020’ye direkt bilet anlamına gelen lig birinciliğinin büyük önem taşıdığı Uluslar Ligi’nde ilk hedefimiz olan grup liderliği açısından belki de klasik tabiri ile ‘olmak ya da olmamak maçı’ydı Rusya sınavı… Burada alınacak bir galibiyet büyük avantaj, beraberlik ise Rusya’nın İsveç deplasmanı ve bizim İsveç’i ağırlayacağımız karşılaşma düşünüldüğünde liderlik umudunun sürmesi anlamına geliyordu.

Yeniden yapılanmaya giden iki takımın Soçi’deki mücadelesinde ilk maça benzer bir oyun vardı sahada. Trabzon’da kaleci Lunev’e takılarak 2-1 kaybeden millilerimiz, final anlarında İsveç karşılaşmasını çeviren Emre Akbaba ve İrfan Can gibi efektif oyuncularının yokluğunu fazlasıyla hissetti. Bitirici rolü üstlenmesi gereken Hakan Çalhanoğlu kendi klasının bir tık altında bir ilk yarı çıkarıp, Oğuzhan da umulduğu gibi değil de genelde olduğu gibi oynayınca gollük yoklamalar Cenk ve Cengiz’e kaldı. Yine boş bırakılmayan Cenk, enerjisini genelde kalabalık Rus savunması arasında harcadı. İlk yarıda gole en çok yaklaştığımız ana ise uzaktan şutunda kaleci Guilherme’ye takılan Cengiz imza attı.

İlk çeyreğin hemen sonrasında Hakan’ın ortasında Cenk ve Cengiz’in önünde kritik müdahalesiyle net bir pozisyona engel olan Dzhikiya, ikinci ileri çıkışında tabelayı değiştirdi. Dzhikiya’nın şutunda direkten dönen top, Neustadter’in çarpma-dokunuş arası müdahalesi ile ağlara gidince moral avantajı Ruslara geçti.

Ancak İsveç’te 2-0’a gösterdiği reaksiyonla ciddi şekilde umut veren Lucescu’nun yeni jenerasyonu, dün de ikinci 45’te işin peşini bırakmadı. Ancak ilk yarıdaki görüntülerini bile aratan Hakan Çalhanoğlu ve Oğuzhan ile Okay’dan hiç destek gelmeyince Cengiz, Çağlar, Cenk ve Zeki’nin gayreti 11 kişi ile oynayan Rusya önünde yeterli olmadı. Cheryshev’in golü ile hem bu maçtaki umutlar hem de grup liderliği şansı Kaf Dağı Resort Hotel’e tatile gitti...

Rusya mağlubiyeti ile grup liderliği şansı kalmasa da Uluslar Ligi macerası genç kadronun tecrübe edinmesi açısından önemli bir kazanım oldu. Çağlar, Zeki, Cengiz, Cenk, Serdar dünkü performansına rağmen Hakan Çalhanoğlu devam eder ama adı büyük oyunu küçük bazı oyuncular için Lucescu nasıl bir değerlendirmede bulunur onu bilemem.

SELİM YILDIRIM/KARAR

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN