Fenerbahçe 4 - 1 Sivasspor | MAÇ SONUCU

Fenerbahçe 4 - 1 Sivasspor | MAÇ SONUCU

Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, evinde Sivasspor'u 4-1 mağlup etti. Ülker Stadı'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe, rakibi karşısında maçı domine ederek galibiyete ulaştı. Sarı lacivertlilere farklı galibiyeti getiren goller, 31. dakikada Nabil Dirar, 64, 77 ve 81. dakikalarda Soldado'dan geldi. Demir Grup Sivasspor'un tek sayısını ise 47. dakikada Bifouma kaydetti. Öte yandan konuk ekip 64. dakikada Bifouma itirazlarını devam ettirince ikinci sarı karttan oyundan atıldı ve Sivasspor maçı 10 kişi tamamladı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 20'ye yükseltirken Demir Grup Sivasspor 19 puanda kaldı.

FENERBAHÇE 4 - 1 SİVASSPOR

Ülker Stadı'nda oynanan ve oyun üstünlüğü elinde tutanFenerbahçe, rakibi karşısında maçı domine ederek galibiyete ulaştı. Sarı lavcivertlilere farklı galibiyeti getiren goller, 31. dakikada Nabil Dirar, 64, 77 ve 81. dakikalarda Soldado'dan geldi. Demir Grup Sivasspor'un tek sayısını ise 47. dakikada Bifouma kaydetti. Öte yandan konuk ekip 64. dakikada Bifouma itirazlarını devam ettirince ikinci sarı karttan oyundan atıldı ve Sivasspor maçı 10 kişi tamamladı.

17-11/19/1-1511112699.jpg

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 20'ye yükseltirken Demir Grup Sivasspor 19 puanda kaldı.

17-11/19/2-1511112714.jpg

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

90' Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave edildi. 
 
89' İsmail Köybaşı, rakibi Rıdvan Şimşek'e yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.
 
88' Son dakikalara üç farklı üstünlükle giren Fenerbahçe top çevirerek zamanı eritmeye çalışıyor.
 
86' Maçtaki son oyuncu değişikliği Fenerbahçe takımından geliyor. Oğuz Güçtekin oyuna giriyor, Mehmet Topal oyundan çıkıyor.
 
83' Demir Grup Sivasspor takımında son değişiklik bu dakikada gerçekleşiyor. Muhammet Demir oyuna girerken Arouna Kone saha kenarına geliyor.

81' GOOOLLLL!!! Fenerbahçe, Roberto Soldado ile skoru 4-1 yapıyor. Giuliano ile gelişen atakta savunma arkasına sarkan Roberto Soldado ayağının dışıyla yaptığı tek vuruşta topu ağlara gönderiyor. Roberto Soldado kendisinin üçüncü takımının dördüncü golünü atıyor.
 
79' Fenerbahçe takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mehmet Ekici oyuna dahil oluyor oyundan alınan isim Vincent Janssen.
 
77' GOOOLLL!!! Fenerbahçe, Roberto Soldado ile farkı ikiye çıkarıyor. Rakip ceza sahası içinde yaptığı pres sonrasında Delvin Ndinga'dan topu kazanan Roberto Soldado sağ çaprazdan yaptığı vuruşta topu kalecinin uzanamayacağı noktadan filelere bırakıyor.
 
74' Gelişen Fenerbahçe atağında ceza sahası çizgisine paralel ilerleyen Vincent Janssen'in sol ayağıyla vuruşunda top savunmada Mattias Bjarsmyr'den dönüyor.
 
71' Demir Grup Sivasspor takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Rıdvan Şimşek oyuna girerken Sergiy Rybalka oyundan çıkıyor.
 
67' Orta alanda yerde kalan Emre Kılınç'ın tedavisi için oyun kısa bir süre duruyor.
 
64' KIRMIZI KART! Bifouma kart sonrası da itirazlarını yoğun şekilde sürdürünce ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
 
61' GOOOOLLL!!! Fenerbahçe, Roberto Soldado ile yeniden öne geçiyor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda arka direkte Martin Skrtel topu içeri çeviriyor, Vincent Janssen kafayı vuruyor top üst direkten geliyor. Dönen topa oluşan karambol sonrasında tekrar Vincent Janssen kafayı vuruyor ancak top bir kez daha üst direkten dönüyor. Roberto Soldado altıpas içinden tamamlıyor ve top filelerle buluşuyor.
 
17-11/19/1-1511114495.jpg
 
57' Bir sarı kart da Mehmet Topal'a! Tecrübeli oyuncu yaptığı faul sonrası sarı kartla cezalandırıldı.
 
55' Auremir Dos Santos, Josef De Souza'ya orta alanda yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.
 
54' Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Şener Özbayraklı, kendini yere bırakıp hakemi aldatmaya çalıştığı gerekçesiyle sarı kart görüyor.
 
52' İkinci yarıyla birlikte Kadıköy'de yağmur da etkisini oldukça artırdı. Zemin kayganlaşınca pozisyonlar da artmaya başladı.
 
50' Fenerbahçe'nin rakip yarı alanın ortalarından kullandığı serbest vuruşta kale alanına gönderilen topu Rochet'ten kurtaran Janssen açısını kaybetmesine rağmen pasını çıkardı, savunma araya girdi ve topu kornere yolladı.
 
17-11/19/2-1511114507.jpg
 
49' Sivasspor'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda arkaya açılan topa Djakov gelişine vurdu, top üstten auta gitti.
 
47' GOOOLLL!!! Demir Grup Sivasspor, Thievy Bifouma ile beraberliği yakalıyor. Orta alanda kazanılan top sonrasında hızlı gelişen Demir Grup Sivasspor atağında Emre Kılınç'ın savunma arkasına attığı pasla buluşan Thievy Bifouma kaleciyle karşı karşıya kalıyor, sağ ayağıyla yaptığı düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderiyor.
 
46' Hakem Yaşar Kemal Uğurlu ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor, Demir Grup Sivasspor ikinci yarıya başlıyor.
 
45' Demir Grup Sivasspor gole çok yaklaşıyor ! Sol kanattan Ziya Erdal'ın ortasında bomboş pozisyonda Sergiy Rybalka'nın kafa vuruşu az farkla yandan auta gidiyor.
 
17-11/19/3-1511114521.jpg

42' Janssen'in pasıyla sağ kanattan ceza alanına sokulan Dirar son çizgiye indi ancak ortasını yapmakta gecikince top auta çıktı.

40' Rybalka uzaklardan şansını denedi, top farklı şekilde üstten dışarı gitti.

39' Fenerbahçe kendi yarı alanından çıkmakta zorlanıyor. Sivasspor ön alandaki baskısını artırdı.

17-11/19/4-1511114532.jpg

37' YANDAN AUT! Ceza alanı dışında topla buluşan Nabil Dirar önünü boşalttı ve sol ayağıyla sert vurdu, top az farkla yandan auta çıktı.

35' Fenerbahçe golü bulduktan sonra geriye çekildi. Sivasspor rakip yarı alanda topla daha fazla oynamaya başladı.
 
31' GOOOLLL!!! Fenerbahçe, Nabil Dirar ile 1-0 öne geçiyor. Josef De Souza'nın sürüklediği atakta topla ceza sahası içi sol çaprazda buluşan Vincent Janssen şutunu çekiyor ancak top savunmadan sekiyor. Dönen topu iyi takip eden Nabil Dirar penaltı noktasının hemen yanından vuruyor ve topu filelere gönderiyor.
 
17-11/19/3-1511112731.jpg
 
30' Karşılaşmanın üçte birlik dilimi golsüz eşitlikle geride kalıyor.
 
29' Topla oynama oranlarında Fenerbahçe'nin %61'e %39'luk üstünlüğü bulunuyor.
 
29' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Nabil Dirar'ın yerden içeri çevirdiği topa Vitali Dyakov ayak koymayı başarıyor.
 
27' Fenerbahçe oyunu tamamen rakip yarı alana yıktı. Sivasspor tüm hatlarıyla savunma yapıyor.
 
25' SERT ŞUT! Sol kanatta topu alan Aatıf Chahechouhe, rakiplerinden sıyrılıp önünü boşalttı ve ceza alanı dışından sert vurdu. Kaleci Rochet üzerine gelen topu rahat kontrol etti.
 
17-11/19/4-1511112747.jpg
 
25' Aatif Chahechouhe çok uzak mesafeden sert vuruyor kaleci Sergio Rochet topu sektirmiyor ve topa sahip oluyor.
 
24' Orta alandan atılan uzun topu önüne alan Thievy Bifouma için ofsayt bayrağı kalkıyor.
 
22' Birkaç dakikadır tempo oldukça yükseldi. Özellikle Fenerbahçe çok etkili ataklar geliştirmeye başladı.
 
21' SON ANDA! Orta sahada kaptığı topla içeri kat eden Mehmet Topal ceza alanına girmeden nefis vurdu, kaleci Rochet son anda topu çelmeyi başardı.
 
20' BİR KAFA! Maçtaki en net pozisyon Fenerbahçe'den geldi. İsmail'in sol taç çizgisi üzerinden ortasına ön direkte Giuliano kafayı vurdu, top direğin dibinden auta çıktı.
 
17-11/19/5-1511112759.jpg
 
18' Aatif Chahechouhe, Nabil Dirar ile girdiği verkaç sonrasında ofsayta yakalanıyor.
 
17' Sol taç çizgisi üzerinde topu iyi kontrol eden İsmail Köybaşı yerden ortalıyor fakat kademeye giren Mattias Bjarsmyr tehlikeyi savuşturuyor.
 
14' Taç atışından gelen topla buluşan Nabil Dirar ceza sahasına girmeden sol ayağıyla vuruyor fakat şut isabetsiz.
 
13' Fenerbahçe şimdi savunmada yaptığı hazırlık paslarıyla topu rakip yarı alana taşımaya çalışıyor.
 
10' Mücadelede ilk 10 dakika golsüz eşitlikle geçiliyor. Henüz net bir pozisyon izleyemedik.
 
8' Fenerbahçe takımında Mehmet Topal, Arouna Kone ile girdiği ikili mücadele sonrasında kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.
 
17-11/19/5-1511112769.jpg
 
4' Kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Giuliano'nun şutunda top barajdan sekip kornere çıkıyor.
 
3' Josef De Souza'nın pasıyla hareketlenen İsmail Köybaşı sol kanattan kavisli bir orta gönderiyor ancak savunma Giuliano'dan önce kafayla araya giriyor.
 
1' Hakem Yaşar Kemal Uğurlu işaretini veriyor ve maç Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başlıyor.
 
17-11/19/6-1511112777.jpg

KADROLAR

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Skrtel, Neustadter, İsmail, Dirar, Mehmet Topal, Josef, Aatif, Giuliano, Janssen

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

YEDEKLER: Kameni, Erten, Hasan Ali, Ozan, Mehmet Ekici, Yiğithan, Muhammed, Oğuz Kağan, Soldado

 

SİVASSPOR: Rochet, Auremir, Bjarsmyr, Dyakov, Ziya, Ndinga, Hakan Arslan, Rybalka, Bifouma, Emre, Kone

TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

YEDEKLER: Tolgahan, Galip, Mert, Muhammet, Ergin, Hakan, Rıdvan, Cem, Medjani, Bi

17-11/19/1-1511113361.jpg

MAÇ BİLGİLERİ

STAT: Ülker

HAKEM: Yaşar Kemal Uğurlu

YAYIN: beIN SPORTS 1 

SAKATLAR: Valbuena, Isla, Van Persie (Fenerbahçe),

CEZALILAR: Luis Neto, Alper Potuk (Fenerbahçe)

 17-11/19/2-1511113379.jpg

NAİM SÜLEYMANOĞLU İÇİN SAYGI DURUŞU

Karşılaşmadan önce, vefat eden olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu için saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşu sırasında taraftarlar alkışlarla ve "Naim ölmedi kalbimizde yaşıyor." tezahüratıyla efsane sporcuyu andı.

TARAFTARIN İLGİSİ AZ

Fenerbahçe taraftarı son haftalarda alınan kötü sonuçlara tepkisini, Kadıköy'de tribünleri doldurmayarak verdi.

Ülker Stadı'nda yaklaşık 15 bin sarı-laciverti taraftar yer aldı. Demir Grup Sivasspor taraftarı ise kendileri için ayrılan deplasman tribününün büyük bir bölümünü doldurdu.

MEHMET TOPAL KOCAMAN İLE GÖRÜŞTÜ, FORMAYI KAPTI

Teknik direktör Aykut Kocaman sol bekte ve orta sahada sürpriz değişiklikler yaptı. Sol bekte İsmail Köybaşı’na, orta sahada ise Mehmet Topal’a görev veren Kocaman, Ozan Tufan ile Hasan Ali Kaldırım’ı ise yedek soyundurdu. Yedek kaldığı için teknik heyet ile sorun yaşayan Mehmet Topal hafta içinde teknik direktör Aykut Kocaman ile görüşmüş ve ikili arasındaki sorun çözülmüştü. Kocaman, bu görüşmenin ardından tecrübeli futbolcuya ilk 11’de görev verdi. Öte yandan Mehmet Topal 4, İsmail Köybaşı ise 7 hafta sonra ilk 11’de görev yaptı. Mehmet Topal en son 7. haftada Akhisarspor deplasmanında, İsmail Köybaşı ise 4. haftada Kadıköy’de Başakşehir karşısında ilk 11’de sahaya çıkmıştı.

17-11/19/3-1511113395.jpg

KOCAMAN’DAN KADRODA 3’Ü ZORUNLU 5 DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Aykut Kocaman, Demir Grup Sivasspor karşısında milli aradan önce deplasmanda oynadığı Osmanlıspor mücadelesinin ilk 11'inde 3'ü zorunlu olmak üzere 5 değişikliğe gitti. Sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almalan Isla ve Valbuena’nın yerine Şener ve Aatıf’a ilk 11’de şans veren Kocaman, cezalı Neto’nun yerine ise stoperde vertigo rahatsızlığı geçen Skrtel’i oynattı. 

Osmanlıspor maçının ilk 11'inde oynayan Hasan Ali ile Ozan Tufan ise formalarını İsmail Köybaşı ve Mehmet Topal'a kaptırdı.

İSMAİL, ŞENER VE CHAHECHOUHE FORMAYI KAPTI

Fenerbahçe'de Chahechouhe, Şener Özbayraklı ve İsmail Köybaşı uzun zaman sonra ilk 11'de yer aldı.

Chahechouhe, bu sezon ilk kez bir resmi maçta ilk 11'de sahaya çıktı. Faslı futbolcu, Süper Lig'de 12, Avrupa'da ise 4 maçta da 11'de forma şansı bulamamıştı.

Şener Özbayraklı da Chahechouhe gibi bu sezon Süper Lig'de ilk kez 11'de sarı-lacivertli formayı giydi. Şener, son olarak UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya temsilcisi Vardar karşısında deplasmanda oynanan maçta ilk 11'de oynamıştı.

Son olarak ligin 4. haftasında Medipol Başakşehir karşısında ilk 11'de şans bulan İsmail Köybaşı ise 7 müsabaka sonra Hasan Ali'den formayı kaptı.

17-11/19/4-1511113410.jpg

SKRTEL DÖNDÜ

Sarı-lacivertlilerin Slovak stoperi Skrtel, hastalığından kurtuldu ve sahalara döndü.

Son iki haftadır kulağındaki problem nedeniyle kadroya giremeyen Skrtel, 4 maçtır da forma giyemiyordu.

Hastalığını atlatan Skrtel, cezalı Neto'nun yerine Demir Grup Sivasspor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığından kurtulan bir diğer futbolcu Mehmet Ekici de 4 karşılaşmanın ardından kadroya girdi.

 17-11/19/5-1511113427.jpg

SİSTEM DEĞİŞTİ

Aykut Kocaman, Sivas temsilcisi karşısındaki son 3 haftada sahaya sürdüğü dizilişi değiştirdi.

Beraberlikle sonuçlanan son 3 maça 4-3-3 sistemiyle çıkan Kocaman, Demir Grup Sivasspor karşısında takımının orta saha kurgusunda değişikliğe gitti.

Son 3 maçta Josef de Souza, Ozan Tufan, Nabil Dirar'la orta sahanın ortasını oluşturan Kocaman, Giuliano'yu ise sağ kanatta oynatıyordu. Sivas ekibi karşısında Mehmet Topal-De Souza ön liberosuna dönen Kocaman, Dirar'ı asıl mevkisi olan sağ kanada çekti. Giuliano ise forvet arkası pozisyonunda mücadele etti.

17-11/19/6-1511113441.jpg

AYBABA'DAN DEĞİŞİKLİK YOK

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Fenerbahçe karşısında ilk 11'inde değişiklik yapmadı.

Aybaba, geçen hafta Atiker Konyaspor'u 2-1 yendikleri maçın kadrosunu koruyarak takımını sahaya sürdü.

TRİBÜNLER İLK OLARAK OZAN TUFAN’I ÇAĞIRDI

Sarı lacivertli taraftarlar, takımlar ısınmak için sahaya çıktığında yedek olmasına rağmen ilk olarak Ozan Tufan’ı tribünlere çağırdı. Ozan Tufan da tribünlere giderek taraftarların sevgi gösterilerine karşılık verdi.

FENERBAHÇE'DE 5 EKSİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, Demir Grup Sivasspor karşısında 5 futbolcusundan yararlanamadı.

Osmanlıspor maçının ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkan Valbuena ile Isla, henüz takımla çalışmalara başlamadı. Bu iki futbolcunun yanı sıra uzun süredir sakatlığı bulunan Robin van Persie de Sivas temsilcisi karşısında forma giyemedi.

Bu sezon Fenerbahçe'nin bütün Süper Lig maçlarında 11'de oynayan Valbuena ve Isla, ilk kez takımlarını yalnız bırakmak zorunda kaldı.

Başkent deplasmanında gördükleri sarı kartla cezalı duruma düşen Alper Potuk ve Neto da kadroda yer almayan isimler arasında bulundu.

Teknik direktör Kocaman, Brezilyalı santrfor Jose Fernandao'yu ise maç kadrosuna dahil etmedi.

 

 

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Fenerbahçe, Sivasspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 2009-2010 sezonunda Sivas'ta 5-1'lik sonuçla aldı.
Sivasspor ise 2011-2012 ve 2013-2014 sezonlarında evindeki maçlardan 2-0 galip ayrıldı. Öte yandan, 2010-2011 sezonunun son maçında Fenerbahçe'nin deplasmanda 4-3 galip gelerek şampiyonluğunu ilan ettiği ve 2013-2014 sezonunun ilk yarısında İstanbul'da Fenerbahçe'nin 5-2 kazandığı karşılaşmalarda atılan yedişer gol, iki takım arasındaki en gollü müsabakalar olarak kayıtlara geçti.

17-11/19/1-1511111498.jpg

MAÇLAR

Fenerbahçe ile Sivasspor arasında Süper Lig'de yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

2005-2006

Sivasspor-Fenerbahçe 2 - 3

Fenerbahçe-Sivasspor 3 - 0

2006-2007

Sivasspor-Fenerbahçe 1 - 1

Fenerbahçe-Sivasspor 2 - 2

2007-2008

Fenerbahçe-Sivasspor 1 - 0

Sivasspor-Fenerbahçe 1 - 4

2008-2009

Sivasspor-Fenerbahçe 2 - 1

Fenerbahçe-Sivasspor 4 - 2

2009-2010

Fenerbahçe-Sivasspor 3 - 0

Sivasspor-Fenerbahçe 1 - 5

2010-2011

Fenerbahçe-Sivasspor 1 - 0

Sivasspor-Fenerbahçe 3 - 4

2011-2012

Sivasspor-Fenerbahçe 2 - 0

Fenerbahçe-Sivasspor 4 - 2

2012-2013

Sivasspor-Fenerbahçe 0 - 0

Fenerbahçe-Sivasspor 1 - 2

2013-2014

Fenerbahçe-Sivasspor 5 - 2

Sivasspor-Fenerbahçe 2 - 0 

2014-2015

Fenerbahçe-Sivasspor 4 - 1

Sivasspor-Fenerbahçe 2 - 3

2015-2016

Fenerbahçe-Sivasspor 2 - 1

Sivasspor-Fenerbahçe 2 - 2

















İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN