Fenerbahçe için kader derbisi: Beşiktaş Kadıköy'de misafir olacak

Fenerbahçe için kader derbisi: Beşiktaş Kadıköy'de misafir olacak

Süper Lig'de şampiyonluk yarışını sürdüren Fenerbahçe, zirve mücadelesinde kritik bir viraja giriyor. Sarı-lacivertliler, bugün Kadıköy'de Beşiktaş'ı ağırlayacak. Rakip ise prestij mücadelesi veriyor.

Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Maç, bugün saat 19.00'da başlayacak ve Volkan Bayarslan tarafından yönetilecek. Lider Galatasaray'ın ardından ikinci sırada bulunan Fenerbahçe, bu derbiyi kazanarak zirve yarışındaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.

FENERBAHÇE'NİN ZİRVE MÜCADELESİ

Sarı-lacivertliler, Galatasaray'ın Adana Demirspor karşısında elde ettiği galibiyetin ardından puan kaybına tahammül edemiyor. Geçtiğimiz hafta Sivasspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda kritik puanlar kaybetti. Takım, maça 86 puanla giriyor ve zirvedeki rakibiyle arasındaki puan farkını kapatmayı amaçlıyor.

BEŞİKTAŞ'IN DURUMU VE İSTATİSTİKLER

Süper Lig'de bu sezon istikrarsız bir performans sergileyen Beşiktaş, ligde 15 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 mağlubiyetle 51 puan topladı ve haftaya 4. sırada girdi. Siyah-beyazlılar, bu sezon derbi maçlarında başarılı sonuçlar elde edemedi ve üç derbide de yenilgi yaşadı. Teknik sorumlu Topraktepe yönetimindeki takım, bu maçta kayıpları en aza indirgeyerek prestij kazanmayı hedefliyor.

SAKAT VE CEZALI OYUNCULAR

Fenerbahçe'de Jayden Oosterwolde sakatlığı nedeniyle derbide forma giyemeyecek. Ayrıca, Dzeko, Tadic, Batshuayi gibi isimler sarı kart görmeleri durumunda bir sonraki maçta forma giyemeyecek. Beşiktaş'ta ise sarı kart cezalısı Jonas Svensson ve sakat oyuncular Zaynutdinov, Serkan Emrecan Terzi, Tayfur Bingöl forma giyemeyecek. Semih Kılıçsoy ve Onur Bulut'un ise sahada olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN