Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında ‘tweet’ savaşları

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında ‘tweet’ savaşları

Beşiktaş'ın Trabzonspor'u 2-0 yendiği maçtan sonra, Fenerbahçeli yönetici Önder Fırat'ın, Trabzonspor'un Beşiktaş karşısında kendini bilerek zorlamadığını ima eden mesajının sosyal medyada gündem olmasının ardından, Sarı-Lacivertliler'in yeni bir sosyal medya politikası belirlediği yorumlarını beraberinde getirdi. Daha önce de İlhan Ekşioğlu ve Selim Kosif'in Beşiktaş ile ilgili mesajları gündem olmuştu.

[Karar]

SELİM URAL

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Önder Fırat, Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası büyük yankı uyandıran bir mesaj paylaştı. Önder Fırat, şahsi Twitter hesabından gönderdiği mesajda, "Uyu uyu YAT uyu" ifadelerini kullanırken, Fırat'ın 'yat' kelimesini büyük harflerle yazması "Trabzonspor Beşiktaş'a isteyerek yenildi" iması olarak algılandığı için özellikle Trabzonspor ve Beşiktaşlı kullanıcılar, sarı-lacivertli yöneticiye büyük tepki gösterdi.

16-03/17/2016-03-16_102221.jpg

Önder Fırat'ın, Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışına giren Beşiktaş galibiyetinden sonra bu mesajı yayınlaması, 'Fenerbahçe'nin sosyal medyadaki yeni politikası' olarak değerlendirildi. Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Selim Kosif'in de, Beşiktaş'a yönelik yayınladığı mesajlar sosyal medyada gündemi meşgul etmişti.

16-03/17/onderfirat538_48646_5571626-1458226057.jpg

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Önder Fırat'ın Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası attığı tweet sosyal medyada gündem oldu / FOTO: AA

EN ÇOK ONLAR KONUŞULDU

Selim Kosif, 19 Şubat'ta yayınladığı mesajda, Şenol Güneş'in her maçtan önce yaptıkları açıklamalarla hakemleri baskı altına almaya çalıştığını savunmuştu. İlhan Ekşioğlu ise, 29 Şubat'ta Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği maçtan sonra Twitter hesabından "Saygısız tweetlerden sonra sormam gerek, acaba iyi mi .... (yendik)" mesajı yayınlamıştı. Ekşioğlu'nun sosyal medyada gündem olan bu mesajının ardından 2 Mart günü, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Fenerbahçe derbisinde Cüneyt Çakır'ın kararları ile ilgili düzenlediği basın toplantısı esnasında yayınladığı mesaj yine sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girmişti. Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu, "Kamuoyuna duyuru Fenerbahçe 2 Beşiktaş 0" diye bir tweet atmıştı.

16-03/17/eksioglu-ic-01-03-1.jpg

16-03/17/2016-03-17_180720.jpg

16-03/17/24446-ilhaneksioglu.jpg

Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu, Beşiktaş galibiyetinden sonra attığı tweet tepki toplamıştı / FOTO: Sosyal Medya

'O ŞAHSI TANIMIYORUM'

Sarı-Lacivertli kulübün son dönemlerde sosyal medyada gündem oluşturmasının, Beşiktaş haberlerinin gölgede bırakmak amaçlı olduğu iddiaları üzerine konuyu Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak'a sorduk. Konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınan Albayrak, "Trabzonspor-Beşiktaş maçından sonra tweet atan şahsı tanımam, konuyu kendisine sorun, neyi kast ettiğini kendisi anlatsın. Biz bu tür konulara cevap vermeyeceğiz, polemiğe girmeyeceğiz. Konunun muhatapları konuşsun" diye konuştu.

16-03/17/resimid_2437807.jpg

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, sosyal medyada başlayan polemiklere girmeyeceğini söyledi / FOTO: AA

'BENİ KAVGAYA ÇEKEMEZSİNİZ'

Spor Toto Süper Lig'in erteleme maçında salı günü Trabzonspor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, bir gazetecinin "Fenerbahçe yöneticisi Önder Fırat maç sürerken tweet attı. 'Uyu uyu yat uyu' diye. Trabzonspor yattı manasında. Bu konuda ne diyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine, "Bu tip düşünceleri olanlar o tip işleri yapanlardır. Ne sormak istiyorsunuz bilmiyorum ama. Siz bana o soruları sorarak beni kavgaya çekmeyin. Oyun oynatmaya çalışıyorum. Saha dışında oynamıyorum. Bana bu soruları sorarsanız daha cevap da vermeyeceğim. O soruları onlara sorun. Ne demek istediklerini açıklasınlar" diyerek polemiğe girmekten kaçındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN