Fenerbahçe Süper Lig'de Nani ile liderliğe yükseldi

Fenerbahçe Süper Lig'de Nani ile liderliğe yükseldi

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasının kapanış mücadelesinde Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Trabzonspor'u konuk etti ve rakibi 2-0’lık skorla geçerek ligde yeni lider oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Ülker Stadyumu'nda oynanan ve hakem Deniz Ateş Bitnel'in düdük çaldığı karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Ev sahibi ekibe 3 puanı getiren goller 11. dakikada Luis Nani'den ve 88. dakikada Fernandao'dan geldi.

Trabzonspor'da 39 ve 42. dakikalarda sarı kart gören Alper Uludağ kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada kazanarak puanını 30'a çıkardı ve liderlik koltuğuna oturdu. Trabzonspor ise 17 puanla 9. sırada kaldı.

Fenerbahçe: 2 - Trabzonspor: 0

Stat: Ülker

Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Süleyman Özay, Erdem Bayık

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Diego, Nani, Alper Potuk, Van Persie

Trabzonspor: Onur Kıvrak, Cavanda, Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Alper Uludağ, Mbia, Okay Yokuşlu, Özer Hurmacı, Mehmet Ekici, Erkan Zengin, N'doye

Gol: Dk. 11 Nani, Dk. 88 Fernandao (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 42 Alper Uludağ (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 14 Aykut Demir (Trabzonspor), Dk. 24 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 38 Nani, Dk. 63 Alves (Fenerbahçe)

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasının kapanış mücadelesinde Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Trabzonspor'u konuk etti ve rakibi 2-0’lık skorla geçerek ligde yeni lider oldu.

Fenerbahçe iştahlı başladı, golü erken buldu

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde soğuk bir havada oynanan ve sarı lacivertlilerin kazanması halinde ligde liderlik koltuğuna oturacak olması nedeniyle farklı bir önem teşkil eden mücadeleye sarı lacivertli ekip hayli iştahlı başladı.

İlk dakikalarda Fenerbahçe topla daha çok oynayan, ön alanda baskı yapan taraf olurken, Trabzonspor ise Erkan Zengin ve  Mehmet Ekici'nin hızlı çıkışları ile ataklar aradı. Fenerbahçe'nin baskısı, ilk çeyrekte gol şansları bulmasına da neden olurken, 11. dakikada gelen gol de organize bir atakla gelişti. Nani’nin şık golü sarı lacivertli ekibi rahatlatırken, Portekizli oyuncunun Kadıköy'deki 4. golünü takla şovu ile kutlaması ilgi çekti.

Golden sonra oyunu Trabzonspor yarı alanına yıkmak için baskısına devam eden Fenerbahçe'ye karşılık bordo mavili ekip kontratak futboluna devam etti. Ancak hızlı çıkışlarda zaman zaman savunmasında boşluklar da yarattı. Orta alanı rahat geçmeye başlayan Fenerbahçe, özellikle yarım saatlik dilimde bir çok gol fırsatı buldu.

15-11/30/ekran-resmi-2015-11-30-221951.pngFernandao golü takım arkadaşlarıyla birlikte kutladı.

Fernandao yine attı

Sarı-lacivertli takım ikinci gol için kalan sürede ilk yarım saat kadar tehlikeli olamadı. 41. dakikada Diego ile ikinci gole yaklaşan Fenerbahçe, soyunma odasına 1-0 önde gitti ve olumlu futboluyla taraftarından alkış aldı. İkinci yarıda rakibi 10 kişi kalmasına çok net pozisyonlar bulamayan sarı lacivertli ekip, ikinci yarıdaki hamlelerle skoru artırdı.

Fernandao, Volkan Şen ve Markovic gibi hücum gücüne büyük katkı yapacak isimlerle farkı açmaya çalışan Fenerbahçe, Nani’nin asisti Fernadano’nun golüyle 88. dakikada farkı ikiye çıkarttı. Ligde 4 golü bulunan ve son 20 dakika sahaya çıkan Fernandao, 5. Golünü atarak takımı için ne kadar önemli bir isim olduğunu gösterdi.

Trabzonspor 10 kişi kaldı, Tekelioğlu hamleler yaptı

Orta alandaki Fenerbahçe üstünlüğü, Trabzonspor savunmacılarını zor durumlarda bırakırken, Alper Uludağ da Nani’yi savunurken faullere başvurdu ve takımını 2 dakika içinde 10 kişi bıraktı. 40. dakikada Nani’ye faul yapıp sarı kart gören Alper, 42. Dakikada da yine Portekizli oyuncuya arkadan faul yaparak çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Karşılaşmada ilk tehlikeli atağı yapan Trabzonspor, maç boyunca orta sahanın kontrolü rakibinde olduğu için hücuma çıkmakta zorlandı. Bordo-mavili takım, rakibin daha kontrollü oynamasının ardından kendi yarı alanından daha rahat çıkmasına rağmen etkili olabileceği noktalara topu taşımakta zorlandı. Bordo-mavili ekip, Alper'in 40 ve 42. dakikalarda üst üste gördüğü sarı kartların ardından kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla sahada 10 kişi kalma sıkıntısını yaşadı.

15-11/30/ekran-resmi-2015-11-30-222118.pngNani attığı 1 gol ve 1 asistle maçın adamı oldu.

İlk yarıda dağınık bir futbol ortaya koyan, ikinci topları alamayan ve rakibinin presiyle zor durumlarda kalan takımının, ikinci yarıda Kadıköy'de 10 kişi oynamak zorunda kalma dezavantajını hissetmemesi için teknik direktör Sadi Tekelioğlu oyuna hamle ile başladı. Mehmet Ekici’nin yerine Aytaç Kara, Özer’in yerine ise Yusuf’u oyuna alarak oyuna müdahalede bulunan usta teknik adam, orta sahadaki direnci artırmaya çalıştı. 72’de ise Erkan Zengin’i oyundan alıp Salih’i sahaya süren Tekelioğlu, 4 gol ile en golcü oyuncusu Oscar Cardozo’yu yanında tuttu.

Gerilim tavan yaptı

Mücadelede ikinci yarıda oyun zaman zaman gerildi. Mbia ile Fernandao arasında bir tartışma yaşanırken, bu gerilim iki oyuncu hakem tarafından uyarılınca büyümeden önlendi.

Ardından Markovic'in Salih Dursun'a yaptığı faulün ardından ortam gerildi. İki futbolcu arasındaki gerilimli anlara kenarda Trabzonspor teknik direktörü Salih Tekelioğlu da katıldı. Bu duruma tepki gösteren Gökhan Gönül'le Tekelioğlu arasında da gerginlik oluştu.

Gerilim, son dakikalarda Salih'e Markovic'in omuz atmasıyla yeniden yükselirken, bu olaya da Fenerbahçe yedek kulübesi sert tepki gösterdi.

Yeni lider Fenerbahçe

Ligde geride kalan 12 haftada 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Fenerbahçe, son haftalarda oynadığı futbolla beğeni kazanmaya başlamıştı. Beşiktaş’ın Akhisar Belediyespor’a yenilmesi sonrasında Spor Toto Süper Lig'in zirvesini ele geçirme şansı bulan sarı lacivertli ekip, bu şansı iyi kullandı ve 30 puana ulaşarak 29 puanlı Beşiktaş’ı geride bıraktı.

Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'de yenilmezlik serisini de 7 maça taşıdır. Son mağlubiyetini, deplasmanda Beşiktaş karşısında alan, Fenerbahçe iç sahada oynadığı 7 karşılaşmada da yenilgi yüzü görmedi. Sahasında rakip filelere 11 gol atarken, kalesinde 5 gol gördü.

5 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyeti bulunan Trabzonspor ise 17 puanda kalarak, Fenerbahçe maçı ile birlikte çıkışa geçme hedefini gerçekleştiremedi.

15-11/30/aa_picture_20151130_6939931_high.jpgNani'nin gol sonrası sevinci. / FOTOĞRAFLAR: SOSYAL MEDYA

Pereira yine kadroyu değiştirdi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, son oynadıkları Molde karşılaşmasının kadrosundan 3 değişiklik yaptı. Genelde kazanan kadro bile olsa değişimi seven Portekizli teknik adam, kalede Fabiano yerine Volkan Demirel'e şans tanıdı, Ozan'ın yerine hastalığını atlatan Mehmet Topal'ı oynatıp, ileri uçta Fernandao'nun yerine Robin van Persie'ye şans tanıdı.

Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım oluşturdu. Savunmanın önünde Mehmet Topal ile Josef de Souza oynarken, kanatlarda Alper Potuk ve Luis Nani görev aldı. Sarı-lacivertlilerde forvet arkasında Diego Ribas, ileri uçta ise Van Persie forma giydi. Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Fabiano, Ozan Tufan, Fernandao, Volkan Şen, Markovic, Ba ve Caner Erkin şans bekledi. Sakatlıklarından kurtulan Caner Erkin ve Abdoulaye Ba, yaklaşık bir ay sonra takıma döndü. Ligde 25 Ekim'de oynanan Galatasaray maçından sonra dizinden operasyon geçiren Caner ile kasığında yırtık bulunan Ba, Trabzonspor maçının 18 kişilik kadrosuna girdi.

Şener gözden tamamen düştü

Fenerbahçe'nin sezon başında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Şener Özbayraklı, 20 maç aradan sonra ilk kez 18 kişilik kadroya giremedi. Sezonun ilk maçında UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk'le oynanan maçta cezası nedeniyle forma giyemeyen Şener, daha sonra 13 karşılaşmada formayı kimseye kaptırmadı. Gökhan Gönül'ün sakatlığında sağ bekin değişmez ismi olan ve 13 maç üst üste ilk 11'de sahaya çıkan Şener, son 7 karşılaşmada ise yedek kulübesinde beklemişti. Öte yandan teknik direktör Pereira, Şener'in dışında Michal Kadlec'i de 18 kişilik maç kadrosuna almadı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları devam eden Raul Meireles, Mehmet Topuz ve genç oyuncu Hakan Çinemre, Trabzonspor maçının kadrosuna yer almadı.

Trabzonspor'da iki değişiklik

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, ligde son oynadıkları Gençlerbirliği maçına göre ilk 11'de iki değişiklik yaptı. Tekelioğlu, geçen hafta Gençlerbirliği maçında sonradan oyuna girerek 90+2. dakikada takımına galibiyeti getiren Mehmet Ekici'yi, Sefa Yılmaz'ın yerine oynattı. Tecrübeli teknik adam, Marko Marin'in yerine ise Erkan Zengin'e formayı verdi.

Bordo-mavililer maça kalede Onur Kıvrak, savunmada Luis Cavanda, Aykut Demir, Mustafa Yumlu ve Alper Uludağ ile başladı. Trabzonspor'un beşli orta sahasında Mbiya, Okay Yokuşlu, Mehmet Ekici, Özer Hurmacı ve Erkan Zengin görev aldı. Bordo-mavililerde maça tek forvet olarak Dame N'Doye başladı. Trabzonspor'un yedek kulübesinde Uğurcan Çakır, Marin, Cardozo, Douglas Teixeira, Salih Dursun, Aytaç Kara ve Yusuf Erdoğan oturdu. Musa Nizam, Esteban Alvarado ve Deniz Yılmaz ise maç kadrosuna alınmadılar.

Şota Arveladze'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan ve geçen hafta Gençlerbirliği karşısında ilk maça çıkan Tekelioğlu Fenerbahçe karşısında ilk deplasman sınavını verdi.

Van Persie’ye özel tebrikler

Fenerbahçe'de 5 gol ile takımın gol yükünü üstlenen Robin Van Persie,  Trabzonspor maçında da Fernandao’nun yerine ilk 11’de maça başladı. Hayli istekli görünen Hollandalı futbolcu, buna karşın gol yollarında başarılı olamadı.

Bir pozisyonda Cavanda’yı takip edip rakibin ilerlemesini engelleyince, saha içine kadar gelip elini uzatarak tebrik eden Vitor Pereira, 70. dakikada  Ferndao’yu oyuna sokunca kenara gelen oyuncusunun yine tebrik etti.

Fenerbahçeli taraftarlardan büyük ilgi

Bu sezon Avrupa'da ve ligde her maçta stadın tamamına yakınını dolduran sarı-lacivertli taraftarlar bu zorlu karşılaşmada da soğuk havaya rağmen takımlarını yalnız bırakmadı. Taraftarlar, karşılaşmadan önce takımlarına büyük destek verirken maçı 40 binin üzerinde sarı-lacivertli taraftar takip etti. Trabzonspor taraftarı ise kulüpler arasındaki anlaşma gereği takımlarını stattan destekleyemedi.

Bu arada maç Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle devam ederken, Trabzonsporlu Alper Uludağ, 42. dakikada Nani'ye yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.  Bu kart sonrası Fenerbahçeli taraftarlar, "Trabzonspor kümeye" diye tezahürat yaptı.

Maçtan Dakikalar

İki takımın futbolcuları sahaya "Kadına şiddete dur de" yazılı pankartla çıktı.

Maçın ilk tehlikeli atağını Trabzonspor yarattı. 6. dakikada Mehmet Ekici sol kanattan hareketlendi ve ceza sahasına ortaladı, çok etkili ortada NDoye'den önce son anda Volkan Demirel topu kaptı.

11. dakikada Fenerbahçe estetik açıdan güzel bir golle öne geçti. Diego soldan ceza sahasına giren Alper'e ara pası gönderdi, Alper sağ ayağının üstüyle içeriye ortaladı, Nani de gelişine sol ayağıyla sert vurup topu ağlara yolladı.

15. dakikada Van Persie'nin kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

20. dakikada Van Persie, Gökhan Gönül'le paslaşıp sağ çaprazdan kaleyi denedi, sert vuruşu kaleci Onur'un ellerinde kaldı.

27. dakikada Van Persie sağdan ceza alanına girdi, içeri ortasını yaptı Cavanda topu karşıladı, dönen topa Nani'nin gelişine vuruşu da savunmadan döndü.

28. dakikada Nani nefis bir çalım ile ceza alanına sağdan girdi, içeri yerden ortaladı ama bu topu hem Van Persie hem de kaleci Onur'a ulaşmadı.

28. dakikada Mehmet Topal Mbia'dan kaptığı topla şut şansı buldu, ceza yayından sert vuruşu auta gitti.

30. dakikada Mehmet Ekici ceza alanı dışından Fenerbahçe kalesini yokladı,  köşeye sert vuruşunu Volkan Demirel yatarak kontrol etti.

40. dakikada Fenerbahçe mutlak bir golü kaçırdı. Van Persie ceza alanına soldan girdi, kale sahasına koşan Diego'ya "al da at" dercesine bir pas gönderdi. Brezilyalı futbolcu bomboş durumda çok kötü bir vuruşla topu üstten dışarı gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe, 1-0 önde tamamladı.

55. dakikada ceza alanına soldan gönderilen top, savunmayla birlikte yükselen Van Persie’den sekti, boşta kalan topa ceza sahası içinde Nani sert vurdu, top kalecide kaldı.

59. dakikada Nani ceza alanı dışından çerçeveyi gördüğü anda vurdu,  sert şutu kaleci Onur’un kucağında kaldı.

62. dakikada Diego bir önemli gol şansını daha harcadı. Hasan Ali soldan ceza alanı sağ dış kısmına ortaladı, Diego topu göğsüne alıp indirdi, vuruşu ise auta gitti.

74. dakikada Aytaç ceza alanı dışı sol kısmından kaleyi denedi, sert şutu az farkla yandan auta gitti.

88. dakikada Fenerbahçe, Fernandao'nun attığı gol ile farkı ikiye çıkartı. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül pasını Nani'ye gönderdi, Portekizli ceza sahasına ortasını gönderdi, Aykut Demir'in markajından kurtulan Fernandao kafa vuruşunu ile topu ağlarla buluşturdu.

Maç Fenerbahçe’nin 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN