Kadıköy'ün çimleri ağladı Kanarya güldü

Kadıköy'ün çimleri ağladı Kanarya güldü

Fenerbahçe ile Beşiktaş’ı Ülker Stadı’nda karşı karşıya getiren derbi kelimenin tam anlamıyla nefesleri kesti... 4 kırmızı, 9 sarı kartın çıktığı dev maçta Şenol Güneş de 67’de tribüne gönderildi. Giuliano ve Janssen’in penaltılarına Babel ile yanıt veren Kartal bu sezonki ilk yenilgisini, Kanarya da evindeki ilk galibiyetini aldı.

SPOR SERVİSİ / İSTANBUL

Ülker Stadı dün akşam nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Kontrollü geçen ilk dakikanın ardından taraftarların yerine oturamadığı müthiş karşılaşmada Fenerbahçe de Beşiktaş da çok önemli pozisyonlar buldu. Sıkıntılı günler geçiren Sarı-Lacivertli takım derbiyi kazanarak evinde bu sezon ilk kez kazanırken, üzerindeki kara bulutları da dağıttı. Maç boyu müthiş çaba harcayan Siyah-Beyazlılar ise bu sezonki ilk yenilgisini aldı. Aksiyon dolu mücadelede ilk önemli atak 10’da geldi. Valbuena’nın pasıyla soldan ceza sahasına girerek çizgiye inen Hasan Ali, dar açıya rağmen şutunu çekti. Fabricio, meşin yuvarlağı kornere gönderdi. 14’te Valbuena’nın sağdan kullandığı kornerde arka direkte Neto kafayı vurdu, top yandan auta çıktı. 17’de Quaresma’nın ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti. 18’de ceza sahasında Medel ile ikili mücadeleye giren Janssen yerde kaldı. Hakem Ali Palabıyık ‘penaltı’ dedi. 20’de atışı kullanan Giuliano, takımını öne geçirdi: 1-0. 31’de soldan Quaresma’nın kullandığı serbest vuruşta Pepe, kafayla altıpas içindeki Atiba’ya çıkardı. Bu oyuncunun kafasında top az farkla auta gitti. 34’te Valbuena’nın sağdan ortasında arka direkte Ozan voleyi vurdu, yerden seken top üstten auta gitti. 35’te Talisca’nın pasında ceza sahası sağ çaprazında toplu buluşan Quaresma şutunu attı, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 43’te Quaresma, Mehmet Ekici’yle girdiği mücadelenin ardından ikinci sarıdan kızardı. 45’te hızlı gelişen Beşiktaş atağında kendisinden sıyrılan Cenk’i düşüren Neto direkt kırmızı kart gördü. İlk yarı 1-0 sona erdi.

KIRMIZILAR YİNE ART ARDA

İkinci 45 dakika biraz daha düşük tempoda başlasa da dakikalar ilerledikçe tansiyon yükseldi. 59’da Caner’in soldan ortasında Cenk topla buluştu, şutunu attı auta gitti. 65’te Oğuzhan’ın sağdan kullandığı kornerde Cenk kafayı vurdu, Kameni müthiş uzandı, topu kornere tokatladı. 67’de bir pozisyona itiraz eden Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş, tribüne gönderildi. Atiba’nın eline çarpan topta ikinci kez penaltı kararı çıktı. Atiba ikinci sarıdan ihraç edildi. 85’te atışı kullanan Janssen farkı 2’ye çıkardı: 2-0. Bir dakika sonra Negredo’nun sağdan ortasında Babel farkı bire indirdi: 2-1. 88’de Oğuzhan’a sert müdahalesinin ardından İsmail de direkt kırmızı kart gördü. Son anlar Beşiktaş’ın baskısı altında geçti ancak başka gol gelmedi. 

FENERLİLER BİRBİRİNE GİRDİ

Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı konuk ettiği zorlu kaşılaşmanın 15. dakikasında Beşiktaş kalesinin arkasındaki Okul Açık tribününün üst katında bulunan Fenerbahçeli taraftar birbirlerine girdi. Özel güvenliklerin yanı sıra spor şube polislerinin de müdahalesinin ardından kavga güçlükle yatıştırılırken, polis bazı taraftarları gözaltına alarak stadyum dışına çıkarttı.

KARTAL'IN SİNİRLERİ GERİLDİ

Süper Lig’in 6. haftasında oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi oldukça gergin anlara sahne oldu. Beşiktaş’tan üç, Fenerbahçe’den de iki oyuncunun kırmızı kart gördüğü derbinin son dakikalarında mücadeleye damga vuran bir an yaşandı. Karşılaşmanın son dakikalarında Beşiktaşlı futbolcular Babel ile Tolgay Arslan arasında sert bir tartışma çıktı. Yaşanan sözlü münakaşanın ardından her iki oyuncu da görev yerine geri döndü

İYİ FUTBOL OYNAMAK İÇİN UYGUN ORTAM YOKTU

Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı 2-1 yendiği maç sonrası Siyah-Beyazlıların hocası Şenol Güneş’in yardımcısı Şeref Çiçek, basın mensuplarının karşısına çıktı. Şenol Güneş, maç sırasında tribüne gönderildiği için deneyimli teknik adamı temsilen basın toplantısına katılan Çiçek, “Şenol Güneş müsabakadan önce rakip ne yaparsa yapsın biz galibiyet için güzel futbolumuzu oynayalım dedi. Ama maç içerisinde öyle şeyler yaşandı ki, hem rakibimizin, hem de bizim iyi oynadığımız dönemler olmasına rağmen maç, iyi futbol oynanacak bir ortamın dışına çıktı” diye konuştu.

HAKEMLERİ YENEBİLME ŞANSIMIZ YOK

Fenerbahçe'nin hocası Aykut Kocaman, hakemin sonuca etki ettiğini söyledi ve ekledi: “Her takımı yenecek güçteyiz” dedi.

Beşiktaş’ı 2-1 yendikleri maçın ardından konuşan Fenerbahçe'nin hocası Aykut Kocaman, çıkış aradıkları bir ortamda iç sahada son derece zor maçlar oynadıklarını ama kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Hakemin karşılaşmanın sonucuna etki ettiğini ifde eden Aykut Kocaman, “Konuşup konuşmamakta da kararsız kalıyorum ama konuşacağım. Eğer şahsım adına ya da yönetim ve futbolcular çok önemli hatalar yapmazsa, bütün takımları yenebilecek güçte bir takımız ama hakemleri yenme şansımız yok. Bu maç özelinde konuşmuyorum. Fenerbahçe adına bir dönem bu anlamda bazı şeylerin doğru gittiğini söylemek zor. Bizim aleyhimize yapılan hatalar daha çoktu” dedi. Maç içerisinde bir pozisyonda Şenol Güneş’le göz göze gelmeleriyle ilgili konuşan Kocaman, “Cenk Tosun’un pozisyonunun ne olduğunu çözemedim ben o an. Cenk’in topu Isla’ya doğru attığını gördüm. Bir anlık göz göze geldik ama hocanın bir şeyler söylediğini gördüm. Bana söylüyorsunuz dedim ama ne dediğini bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN