Konyaspor: 1 - Marsilya: 1 | MAÇ SONUCU

Konyaspor: 1 - Marsilya: 1 | MAÇ SONUCU

UEFA Avrupa Ligi'nde Atiker Konyaspor, evinde Marsilya'yı konuk etti. Mücadele şanssız şekilde 1-1'lik skorla son buldu. Temsilcimiz mücadelede 81. dakikada Skubic'in penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Konya ekibi 90+4'te Moke'nin kendi kalesine attığı golle 2 puandan oldu. Jordan Amavi kırmızı kartla 81'de oyun dışında kaldı. Konyaspor bu skorla 5 puana yükseldi. Marsilya ise puanını 7 yaptı. Grupta Vitoria Guimares 4 puanla son sırada bulunuyor. Yeşil beyazlılar gruptaki son maçını Portekiz temsilcisi Vitoria Guimares ile deplasmanda oynayacak. Konyaspor'un tur şansını devam ettirmek için bu maçı mutlaka kazanması gerekiyor.

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki 5. maçında Fransa temsilcisi Olympique Marsilya ile 1-1 berabere kaldı.

80. dakikada ceza sahası içerisinde seken topa hareketlenen Mehdi Bourabia, Jordan Amavi'nin arkadan yaptığı sert müdahale ile yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem Sergey Karasev, temsilcimiz lehine beyaz noktayı işaret etti.

Penaltı vuruşunda topun başına geçen Nejc Skubic, yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Steve Mandanda'nın sağından ağlarla buluşturdu: 1-0. Öte yandan penaltı pozisyonuna sebep olan Jordan Amavi, direkt kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi.

90+3. dakikada Konyasporlu futbolcu Wilfred Moke'nin kendi kalesine attığı golle skor 1-1 oldu.

Bu sonucun ardından Atiker Konyaspor, gruptaki puanını 5'e, Marsilya ise 7'ye yükseltti. Grupta oynanan diğer maçta ise lider Salzburg evinde Vitoria'yı 3-0 yenerek puanını 11 yaptı. Son sıradaki Vitoria ise 4 puanda bulunuyor.

Grupta son hafta maçlarında, temsilcimiz Konyaspor, 7 Aralık'ta deplasmanda Vitoria Guimaraes ile karşılaşacak. Marsilya ise Salzburg'u konuk edecek.

UEFA Avrupa Ligi I Grubu puan durumu şöyle:

17-11/23/screenshot_1.png

AVRUPA'DAKİ 11. RANDEVU

Avrupa arenasında ilk kez geçen sezon mücadele eden Konya temsilcisi, tamamı UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı toplam 11 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Atiker Konyaspor, bu maçlarda attığı 5 gole karşılık kalesinde 17 gol gördü. Konyaspor'un Avrupa kupalarında geride kalan 10 maçta aldığı sonuçlar şöyle:

2016-2017 sezonu:

Atiker Konyaspor-Shakhtar Donetsk: 0-1 
Gent-Atiker Konyaspor: 2-0 
Atiker Konyaspor-Braga: 1-1 
Braga-Atiker Konyaspor: 3-1 
Shakhtar Donetsk-Atiker Konyaspor: 4-0 
Atiker Konyaspor-Gent: 0-1 

2017-2018 sezonu: 

Olympique Marsilya-Atiker Konyaspor: 1-0
Atiker Konyaspor-Vitoria: 2-1
Atiker Konyaspor - Salzburg: 0-2
Salzburg - Atiker Konyaspor: 0-0
Atiker Konyaspor - Olympique Marsilya: 1-1

MAÇTAN NOTLAR

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda Fransa temsilcisi Olympique Marsilya ile yaptıkları maçta, Süper Lig'de son oynadıkları Antalyaspor müsabakasının ilk 11'ine göre kadroda 5 değişikliğe gitti. 

Antalyaspor karşılaşmasının ilk 11'inde yer alan futbolculardan Selim Ay, Ali Turan, Ali Çamdalı, Ömer Ali Şahiner ve Ezekiel'i yedek soyunduran Özdilek, bu oyuncuların yerine ise Filipovic, Moke, Volkan Fındıklı, Fofana ve Evouna'ya görev verdi.

Atiker Konyasporlu taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada, yaklaşık 20 Marsilya taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.

ANKARA'DA DARP EDİLEN GAZİ OKTAY, MAÇI LOCADAN İZLEDİ

Ankara’da benzin istasyonunda darp edilen gazi Muzaffer Oktay ve o gün araçta bulunan kız kardeşi Gamze Oktay ile annesi Kadriye Oktay da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı. Maça "onur konuğu" olarak davet edilen gazi Oktay, ambulansla geldiği Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda sedyeden akülü sandalyeye bindirilerek, çıkarıldığı locadan maçı izledi.

GARCİA'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Olympique Marsilya Teknik Direktörü Rudi Garcia ise Fransa Birinci Futbol Ligi'nde son olarak oynadıkları ve 1-1 berabere kaldıkları Bordeaux maçının kadrosundan 2 değişikliğe gitti. Garcia, Bordeaux maçında ilk 11'de yer alan Kostas Mitroglou ve Dimitri Payet'i yedek soyundururken, bu oyuncuların yerine Germain ve Luiz Gustavo'yu sahaya sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN