Milli Takım'a adam başı 500 bin Euro prim verilecek

Milli Takım'a adam başı 500 bin Euro prim verilecek

Türkiye, Avrupa Şampiyonası elemelerinde en kolay gruplardan birine düşmesine rağmen Fransa şansını zora soktu. Sonradan toparlanan Milliler son maçta İzlanda'yı 1-0 yenerek finallere doğrudan gitme hakkını kazanınca bir 'Eski Türkiye' alışkanlığı devreye girdi. Başarıyı paraya endeksleme anlayışı adam başı 500 bin Euro prim olarak kendini gösterdi. Türkiye primde Avrupa'nın en zengin ülkelerine fark (!) attı.

A Milli Futbol Takımı önceki akşam Konya Torku Arena Stadı'nda İzlanda'yı 1-0 yenerek Fransa'da yapılacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazandı. En kolay gruplardan birinden çıkma şansını son maça bırakan Milliler, Letonya'yı deplasmanda yenen Kazakistan'ın yardımı ile doğrudan final biletini cebine koydu.

Alınan sonuç, Türkiye'yi bu sıkıntılı günlerde sevince boğdu ancak bir 'Eski Türkiye' alışkanlığı da kendini gösterdi: Milli gurur dahil her şeyi paraya bağlama ve 'parayla halletme' alışkanlığı...Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takım'a verilecek primi adam başı 150 bin Euro'dan 500 bin Euro'ya çıkardı. Hürriyet gazetesi maçın ardından soyunma odasında yaşanan prim coşkusunu şöyle aktardı:

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu arkadaşları, hem Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’i hem de milli takım oyuncularını kutlamak için soyunma odasına inmişti.

Demirören ile arkadaşları, oyuncular ve teknik heyetle tek tek kucaklaştı. Soyunma odasında herkes birbirini tebrik ediyor, sevinç gözyaşları döküyordu.

15-10/15/ff.jpg

150 bin Euro'dan 500 bin Euro'ya

10-15 dakika sonra kısa bir sessizlik oldu. Gözler Başkan Yıldırım Demirören’e çevrildi. Başkan konuşma yapmak için öne doğru birkaç adım attı. Oyuncular başkanın etrafına toplandı. 

Ve Yıldırım Demirören konuşmaya başladı: -Arkadaşlar hepinizi, hocanızı yürekten kutluyor ve tebrik ediyorum. Bizim de ülkemizin de yüzünü güldürdünüz. Çok ihtiyacımız olan bir galibiyet ve zafer kazandınız. 

Konuşmasına kısa bir süre ara verdi. Sonra gülerek devam etti:

15-10/15/milli-takim.jpg

"Biliyorsunuz, size bugüne kadar 150 bin Euro prim dağıttık. Bu zafer sonrası bu rakama 350 bin Euro daha ilave ediyoruz. Bu sizin Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılarak hak ettiğiniz bir ödül. Başkanın müjdesi çok açıktı. finallere katılım primi oyuncu başına 500 bin Euro’ya yükselmişti. Oynadıkları süre dikkate alınarak prim dağıtılacak."

Paranın kaynağı

Peki bu para federasyonun kasasından mı çıkacak? Federasyon yetkilileri bu soruya “Hayır” yanıtını veriyor ve ekliyorlar: "UEFA’dan Avrupa Şampiyonası’na katılım bedeli olarak 12 milyon Euro gelecek.  Avrupa Şampiyonası’na katıldığımız için sponsorlardan da ekstra bir gelir elde edeceğiz. Fransa 2016’da kazandığımız ya da berabere kaldığımız her maç için UEFAayrıca bir prim ödeyecek."

Almanya'ya fark(!) attık!

Türkiye final primini adam başı 500 bin Euro olarak belirlerken Almanya'ya fark(!) attı. Almanya'da milli futbolculara ödenecek prim miktarı 200 bin Euro'da kaldı. Dünyanın en zengin ülkelerinden İsviçre ise milli futbolcularına adam başı 11 bin Euro prim verecek. Prim miktarı, Polonya'da 10 bin, İsveç'te 26 bin 800 Euro olarak belirlenirken Avusturya, tüm ekibe toplam 1 buçuk milyon Euro prim ödeyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN