Peru-Kolombiya maçında şike iddiası

Peru-Kolombiya maçında şike iddiası

Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri grup maçında Kolombiya-Peru maçı sırasında Falcao’nun kritik dakikalarda rakip oyuncularla konuşması ‘şike’ iddialarını gündeme taşıdı. 1-1’lik skorla Kolombiya, Rusya biletini aldı; Şili elendi, Peru ise play-off’a kaldı.

Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’ne şike iddiasının gölgesi düştü.

Maçın son dakikalarına doğru Kolombiyalı Falcao'nun Perulu oyuncularla ağzını kapatarak yaptığı konuşmalar şüphe yarattı.

İddialara göre Falcao, Perulu oyunculara Brezilya-Şili maçının 3-0 olduğunu söyleyerek atak yapmamalarını istediği öne sürüldü. 1-1'lik beraberlik her iki takıma da yaradığından bu konuşmaların geçtiğini savunan Şili basını şike maçta şaibe olduğunu iddia etti.
Bu ilginç iddiayı kabul eden isim Perulu futbolcu Tapia oldu. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Tapia; "Falcao skorlara hâkimdi... Bana beraberliğin 2 takımı da mutlu edeceğini söyledi" ifadelerini kullandı.

Bu görüntüler şike iddialarını gündeme getirdi.

Bu sonuçla Kolombiya direkt Rusya biletini alırken, son Güney Amerika şampiyonu Şili elendi. Bir gol bulsa direkt Dünya Kupası’na gidecek olan Peru ise play-off’la yetindi. Grupta 5. olan Peru, Okyanusya Futbol Konfederasyonu’ndan gelen Yeni Zelanda ile karşılaşacak.

17-10/12/59de250b61361f167cff0665.jpg

ŞİLİ: FIFA GÖREVE

Şili federasyonu, skandal görüntülerin ardından FIFA’ya başvurdu.

FIFA oyuncuların konuşmalarını dudak okuma yöntemiyle tespit edip, hakem raporlarını da inceleyerek konuyla ilgili kararını verecek. Bu arada Şili’nin elenmesiyle Beşiktaş’tan Medel ve F.Bahçe’den Isla’nın yazın Dünya Kupası’na gitme hayalleri de sona erdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN