Uzun zamandır bekleniyordu: TFF'den hakemler için yeni uygulama! Son 3 maç dikkate alınacak

Uzun zamandır bekleniyordu: TFF'den hakemler için yeni uygulama! Son 3 maç dikkate alınacak

Türkiye Futbol Federasyonu Hakem Akademisi, Süper Lig için yeni bir uygulamaya geçildiğini açıkladı. İşte detaylar...

Süper Lig'de maçlarda mücadele edecek takımların analizlerinin, karşılaşma öncesinde müsabakayı yönetecek hakemlere iletilmeye başlandı.

SÜPER LİG'DE HAKEMELERE MAÇ ANALİZİ UYGULAMASI

Medyaradar'da yer alan habere göre, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklama şöyle:

"Hakemlerin eğitimi ve gelişimi konusunda çalışmalarına devam eden Hakem Akademisi, Süper Lig hakemleri özelinde yeni bir uygulamaya imza attı. Süper Lig'in 30. Haftası itibarıyla maçlarda mücadele edecek her iki takımın ayrı ayrı analizleri maçlar öncesinde müsabaka hakemlerine iletilmeye başlandı.

UEFA da benzer bir uygulamayı, UEFA müsabakalarında görev alacak hakemlere yönetecekleri maçlardaki takımların analizlerini yapıp ileterek gerçekleştiriyor. Takım dizilişi, hücum anlayışı, savunma anlayışı, geçişler, duran toplar, fauller, sarı ve kırmızı kart pozisyonları ve ofsayt pozisyonları gibi başlıklar altında yapılan analizler doğrultusunda hakem maç performanslarına katkı sağlanması hedefleniyor.

Hakem Akademisinin bu yeni uygulamasında yapılan analizler, takımların oynadıkları son 3 maçın veri ve görüntüleri dikkate alınarak güncellenecek. Böylelikle hakemlerin oynanacak müsabakalara daha hazırlıklı ve donanımlı çıkmaları sağlanacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN