Sporting Lizbon hangi ülkenin takımı? Sporting Lizbon’un haritadaki yeri

Sporting Lizbon hangi ülkenin takımı? Sporting Lizbon’un haritadaki yeri

Genellikle kulüplerimizin Avrupa’da maç oynadığı zaman karşımıza çıkan Sporting Lizbon’un hangi ülkenin takımı olduğu ve haritada nerede yer aldığı konusu, sosyal medyada en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor. İşte Sporting Lizbon ile ilgili bilgiler…

 

Batı Avrupa ülkesinin en köklü ve başarılı spor kulüpleri arasında gelen Sporting Lizbon, maçlarını José Alvalade Stadyumu'nda oynuyor. Yeşil-beyaz renklere sahip olan kulüp, Avrupa’da oynadığı maçlarla ön plana çıkıyor. Peki Sporting Lizbon hangi ülkenin takımı? İşte haritadaki yeri…

SPORTİNG LİZBON HANGİ ÜLKENİN TAKIMIDIR?

Sprting Lizbon, Batı Avrupa ülkesi olan Portekiz’in en köklü ve en başarılı spor kulüplerindendir. Yeşil ve beyaz forma renklerine sahip olan bir takımdır. Kulüp iç saha maçlarını başkent Lizbon’daki José Alvalade Stadyumu’nda oynamaktadır.

Bu yıl, 18 takımlı Portekiz Süper Ligi’nde 14 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 3. sırada yer alıyor. Lider Benfica ile arasında 13 puan fark bulunmaktadır.

Portekiz’in en başarılı ekiplerinden biri olan Sporting Lizbon külüp tarihinde toplam 50 kupayı müzesine götürmeyi başarmıştır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

HARİTADA NEREDE YER ALIR?

Sporting Lizbon, Portekiz’in başkent takımıdır ve Lizbon şehri Prtekiz’in en büyük şehridir.

Atlantik Okyanusu kenarında bulunan Tejo Nehri’nin oluşturduğu haliç üzerine kurulu bir şehir olan Lizbon, Atlantik Okyanusu kıyısındadır. Avrupa’nın en batısında bulunan güzel bir şehirdir.

Şehrin kuzeyinde Leiria, güneyinde Tejo Nehri ve Setübal şehri, doğusunda ise Santarem şehri bulunmaktadır. Batısında ise Atlantik okyanusu bulunmaktadır.

19-12/21/harita.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN