Star Wars’un son savaşçısı kim?

Star Wars’un son savaşçısı kim?

Bilimkurgu sineması tarihinde çığır açan ‘Star Wars’ serisinin sekizinci filminin adı ‘The Last Jedi’ olarak açıklandı. Film, bir önceki yapım ‘Rogue One’ gibi serinin kökenine inmek yerine, kaldığı yerden devam edecek, bu kez son Jedi savaşçısının kim olduğunun gizemi aralanacak.

Beyazperdede milyonlarca hayrana sahip ve yapımcılarına da milyarlarca dolar kazandıran ‘Star Wars’un merakla beklenen sekizinci filminin adı, resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda ‘The Last Jedi’ olarak duyuruldu. ‘The Last Jedi’ serinin kökenine inmek yerine, 2015’te izleyiciyle buluşan ‘Güç Uyanıyor’dan sonra yaşananlar konu edecek; Jedi’lar ile gücün karanlık tarafının amansız savaşını ve Cumhuriyet karşısında İsyancıların mücadelesini anlatacak. Film, serinin unutulmaz karakteri Luke Skywalker’ın son halini izleyiciye sunacak ve Luke’un Ray ile olan ilişkisine odaklanacak.

17-01/25/25krr2-luke1.jpgStar Wars evreninin en çok merak edilen sorularından biri de Ray acaba Luke Skywalker mı kızı? Yoksa hem Luke hem de babası Anakin Skywalker namıdiğer Darth Vader’ın hocası Obi-Wan Kenobi’nin mi soyundan geliyor?

‘The Last Jedi’ filminin yönetmen koltuğunda, ‘Tetikçiler’ (2012) filmiyle ünlünen Rian Johnson oturacak. İki önceki film ve dünya çapında 2 milyar dolardan fazla gişe geliri elde eden ‘Güç Uyanıyor’un yönetmeni J.J. Abrams ise serinin yapımcılığına devam edecek. 15 Aralık 2017’de tüm dünyayla aynı anda vizyona girecek filmde geçen yıl yaşamını yitiren Star Wars evreninin prensesi Carrie Fisher da son kez beyazperdede Leia Organa rolünde.

1977, 1980, 1983 ve 2015’te yayınlanan Star Wars filmleri, senaryo bütünlüğü açısından izlenirse, serinin 4, 5, 6 ve 7’nci filmleri. Geçen yılki spin-off yapım ‘Rogue One’ 1977 ile 2005 yıllarında yayınlanan dördüncü ve üçüncü Star Wars filminin arasına yerleşmişti. ‘The Last Jedi’ ise 8’inci film olarak konuya kaldığı yerden devam edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN