Suikast girişimi 155 hattındaki 9 ihbarda

Suikast girişimi 155 hattındaki 9 ihbarda

15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a düzenlediği suikast girişimi davasında dinlenen tanıklar FETÖ’cü cuntacıların ifadelerini yalanladı.

 Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nde 15 Temmuz gecesi helikoptere bilerek arıza yaptıran ve suikast girişimine katılmayan Pilot Yarbay Bahattin Akgül, ifadesinde Pilot Albay Zeki Göçmen’in girişim gecesi, “Biz yarın ya kahraman olacağız ya da vatan haini”,  Alay Komutanı Albay Murat Dağlı’nın ise “Şu anda tarihe tanıklık ediyorsunuz hatta tarihin içindesiniz” dediğini aktardı.

Darbe soruşturmalarında ‘Şapka’ kod adıyla gizli tanıklık yapan ancak mahkeme sürecinde kimliğini açıklayan eski Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Kurmay Başkanvekili Albay Hakan Bıyık, ifadesinde, teşebbüsü yönettiği tespit edilen sanık eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’i, darbe girişiminin planlandığı Ankara’daki villada gördüğünü dile getirerek, “Adil Öksüz ile Sönmezateş’in oturma grubunda sohbet ettiklerini gördüm” dedi. Dosyaya 155 Polis İmdat hattı kaydına göre ihbarda bulunan bir vatandaş: “Helikopterler Turban Otelin orada, helikopterden inenler sivillere ateş ediyor. Helikopterlerden kimi görseler ateş ediyorlar. Burada hiçbir polis yok, helikopterle gelen askerler her tarafa ateş açıyor” ifadeleri de delil olarak yer aldı. O gece 03.03 ile 3.40 arasında 37 dakikada 9 benzer ihbarlar yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN