FETÖ’cü Sezai ABD’de ‘Steve’ karısı Mukaddes ‘Mary’ oldu

FETÖ’cü Sezai ABD’de ‘Steve’ karısı Mukaddes ‘Mary’ oldu

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yerleşkesinde kaldığı Golden Generation (Altın Nesil) kamp merkezinin gelirlerinde 2013 sonrasında hızlı artış dikkati çekiyor.

Gülen’in 1999’dan bu yana yaşadığı Golden Generation Worship and Retreat Center (GGWRC) (Altın Nesil İbadet ve İnziva Merkezi) Pennsylvania’nın Saylorsburg kasabasında yaklaşık 100 dönümlük arazide bulunuyor.  Kuruluş ABD’de vergiden muaf olan ‘kar amacı gütmeyen’ kuruluş statüsünde faaliyet gösteriyor. Yasal olarak ülkedeki tüm kar amacı gütmeyen kuruluşlar ABD’nin vergi dairesine (IRS) toplam mal varlığı ve o yılki kazançlarını 990 kodlu formla bildiriyor. 1994’te bu statüyü elde eden GGWRC’nin IRS’e beyanına göre son dönemde kuruluşun gelirlerinde anormal artış gözlendi. 2013’te 914 bin 376 dolar gelir gösteren GGWRC, 2014 yılında 1 milyon 587 bin 495 dolar, 2015 yılında da 5 milyon 263 bin 435 dolar gelir beyanında bulundu. 

Türkiye’de FETÖ yöneticilerine davaların açılması ve tutuklama kararı çıkarılan birçok kişinin firar etmesiyle aynı dönemde kampın gelirlerinde hızlı artış görülmesi dikkati çekiyor. Vakfın başkan yardımcısı olarak görülen Sezai Sablak, Türkiye’den ABD’deki FETÖ kuruluşlarına para aktarma suçlamasıyla 45 kişiyle birlikte yargılanıyor. Amerikan isimleri alan Sezai Sablak, “Steve”, eşi Mukaddes Şablak “Mary” adını da kullanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN