Operasyonlara karşı ‘tarama-teftiş’ birimi

Operasyonlara karşı ‘tarama-teftiş’ birimi

FETÖ’nün 17-25 Aralık’tan sonra üyelerini operasyonlara karşı korumak için ‘tarama-teftiş’ adlı bir birim kurduğu ortaya çıktı. Hazırlanan iddianamede bu birimlerin çete üyelerinde bulunan her türlü belge ve kanıtı yok ettikleri belirtildi.

ÖZEL HABER/ KENAN BUTAKIN

Ankara Başsavcığı tarafından ‘Kozmik Oda’ olarak bilinen soruşturmayı yürüten örgüt üyesi eski Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili hakkında hazırlanan iddianamede dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. Gizli Tanık Defne, örgütün 17-25 Aralık’tan sonra ‘tarama-teftiş’ adlı birim kurduğunu söyledi. Birimde görevli olanların, örgüt üyelerinin evlerine kadar gidip delil mahiyetinde olabilecek her şeyi tespit ettiğini anlatan gizli tanık ‘Defne’ şunları söyledi: “Kurulan teftiş birimlerinden birinin tarama-teftiş birimi olduğunu biliyorum. Bu birimin amacı, belirli periyotlarla, cemaatçi hakim veya savcıların evinde muhtemel bir aramada tespit edilebilecek delillerin yok edilmesini sağlamak ve tedbirsiz davranan cemaat üyelerini uyarmaktı.

17/25 Aralık’tan sonra cemaat bu konuda hassas davrandığını, bu birimdeki cemaat hakimleri tarafından üyelerine ait cep telefonu, bilgisayar, kütüphane, cüzdan gibi eşyalarının kontrol edildiğini biliyorum. Özel olarak görülen işlerden bir diğeri çalışma evlerinin ve stajyer evlerinin takibidir. Ayrıca Ankara’da kurulu birimlerden bir diğeri de ‘menfi evrak’ birimidir. Menfi evrak olarak adlandırılan bilgi notlarının Ankara’da özel bir ekip tarafından kayda alındığını ve sonra imha edildiğini tahmin ediyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN