Bu milletle oyun olmaz bir gece ansızın gelebiliriz

Bu milletle oyun olmaz bir gece ansızın gelebiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tüm örgütler kazınana kadar terörle mücadele sürecek” dedi. TSK’nın Sincar ve Karaçok harekatını dile getirip operasyon sinyali verdi: İki operasyonda 220 teröristi hallettik. Vakti, saati geldiğinde ne yapacağımızı iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz.

İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) 7’nci Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin konularda önemli mesajlar verdi. FETÖ’yle mücadeleye değinen Erdoğan, “FETÖ’nün devletten, iş dünyasından, sivil toplum hayatımızdan ve ülkemizin her köşesinden sökülüp atılması yolunda çok önemli uygulamalar gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Bu bitmedi, bu vücudumuzdaki öyle bir virüs ki metastaz yaptı. Bunun tamamen temizlenmesi gerekiyor” dedi. Erdoğan’ın konuşmasın öne çıkan başlıklar şöyle:

‘İnlerine gireceğiz’ demiştim. İnlerine girdik ama bitmedi, in çok. Aynı şekilde PKK’nın da inlerine girdik, giriyoruz. Askerimiz, polisimiz dağlarda askerimiz, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız hep birlikte, yerin altında da bunlarla adeta savaşıyorlar. Burada durmadık, sınırın ötesinde de PYD ile YPG... Görüyorsunuz kimlerin desteğinde onlar bize oralardan havan toplarıyla nasıl saldırıyorlar? Ama oraları da onlara mezar ediyoruz. ‘Bundan sonra birilerinden gelecek destekle değil, kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz’ demiştik ve kendimiz kesiyoruz.

  Eğer bunu Irak’ta kendi hallerine bırakacak olursak sürekli kurban vermeye devam ederiz. İşte Telafer, işte Sincar, ne oldu, baktık ki olmuyor Sincar’a bir operasyon, öbür tarafa bir operasyon yaklaşık 210, 220 tane teröristi orada hallettik ve en önemli merkezlerini oralarda vurduk. Niye? Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes bunu görecek. Dolayısıyla vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biz gayet iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz.

HALA PROVOKATÖRÜ İSTİYOR

(AB ile ilişkiler) Batı’dan şu anda ne istiyoruz? Yapacaksan yap. Varsa sende bir adalet anlayışı, adaletini göster. Ortaya bunu koy. Ama Türkiye’ye sene 1964 sene 2017. 54 yıldır kalkıp da şu Avrupa Birliği kapısında Türkiye’yle dalganı geçme. Çözecekseniz bu işi çözün. Bu milletin de bir sabrı var. Bir yere kadar. Ondan sonra da niye Erdoğan böyle konuşuyor? ‘Diktatör’ dersiniz. Sabır. Her türlü hakareti yaparsınız. Sabır. Nereye kadar sabır? Bir yere kadar.

Avrupa Birliği ülkemize yönelik haksız ve adaletsiz tavırdan değişiklik yapmazsa belki bu konuda da bir halk oylaması ihtiyacı olacak. Olur mu, olur. İngiltere Brexit yapınca oluyor da Türkiye’yi kapısına yakıştırmayanlar, kapıdan içeriye sokmayanlar, Türkiye’nin bir halk oylaması kararından neden rahatsız oluyorlar. Hem almıyorsun, içeriye sokmuyorsun hem de ‘halk oylaması olacak’ dendiğinde de rahatsız oluyorsun. Avrupa’da halk oylamasıyla ilgili sandık kurdurmazlarmış. O sandıklar da size kalsın. Bize Türkiye yeter. Onlar da sizin yüz karanız olacak.

Referandumda yaşadık; Avrupa’nın birçok ülkesinde bu teröristleri, bizi içimizden bölmek için kullanmadılar mı? Hadi verin bize; vermezler. Çünkü onları bize karşı kullanmanın gayreti içindeler. Onların piyonları bunlar ama gelip bizden, utanmadan bir ajan provokatörü isterler ve bunu da Alman rezidansında, Tarabya’da bir ay saklarlar. Şimdi içeride hala onu istiyorlar. Sizin başka işiniz gücünüz yok mu? Önce siz o istediğimiz teröristleri verin. İsviçre’de, gördünüz parlamentonun önünde dev bir pankart, fakirin resmi, şakağına da silahı dayamışlar ‘Erdoğan’ı öldürün’... Gücün yeterse öldürürsün. Yapacağınız bir şey varsa yaparsınız.

ALMANYA İHRACATI DÜŞÜNSÜN

Geçen ayki rakamlarda ihracatta da ithalatta da ilk sırayı Almanya’nın alıyor olması, iki ülkenin de üzerine düşünmesi gereken bir tablo. Demek ki birbirimize ihtiyacımız var. Rakamlar, Avrupa’daki Türkiye karşıtı dalganın ön saflarında yer almaya hevesli görünen Almanya’nın bu tutumunu gözden geçirmesi gerektiğine işaret ediyor.

Bundan sonra iyiye ve daha güzele doğru yol alacağız. İstihdam artmaya başladı. Hedefi yakalayacağız, valilerimiz bunu adım adım takip edecek. Sakın bu işi hafife almayın şehrinizdeki bütün yatırımcıları kovalayacaksınız. İş adamlarımıza sesleniyorum; yastığınızın altındaki değerleri çıkarın. Biliyorum sizin resmi öz sermayeniz dışında da sermayeniz var, sürün bunları. Büyüt yatırımı ve yatırımı büyüttükçe bu teşvik kapsamına gir, buradan da ciddi imkanlar elde et.

ABD İLE RAKKA’YI DEAŞ’A MEZAR EDERİZ

Terör örgütü IŞİD’le Türkiye’den başka ciddi mücadele eden ülke olmadığını vurgulayan Erdoğan şunları söyledi: Kimse bize böyle safsata şeyler anlatmasın. Hedef Münbiç ve Amerika’nın başını çektiği koalisyon güçleriyle beraber Rakka operasyonunu yaparız. Ancak Amerikalı dostlara da ‘yanınıza terör örgütü almayın’ diyoruz. Biz koskoca Amerika, koalisyon güçleri ve Türkiye el ele verelim, Rakka’yı DEAŞ’a mezar ederiz. Bunlar kendilerine kaçacak delik ararlar.

HİNDİSTAN’A FETÖ UYARISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün başlayacak Hindistan ziyareti  öncesinde Hint televizyon kanalı WION’a verdiği röportajda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Laiklik konusundaki görüşlerini açıklayan Erdoğan, “Bizim laiklik anlayışımızda bu, asla ayrım yapılamaz. İster Müslüman olsun, ister Budist olsun, ister ateist olsun, kim olursa olsun, herkes inandığını inandığı gibi yaşayabilmelidir, buna kimsenin de müdahale etmemesi gerekir. Benim kurucusu olduğum partimin programında da bu, bu şekilde vardır” dedi. Hindistan’a FETÖ uyarısında bulunan Erdoğan, “Yarın Hindistan’ın da yönetimine bunlar sızarlar, onu da söyleyeyim. Yani bunu hafife kesinlikle Hindistan yönetimi almamalıdır diye düşünüyorum ve böyle bir devlete karşı darbe girişimini hafife almak asla zaten düşünülecek bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN