Yürüyüşte 15 Temmuz’u planladılar

Yürüyüşte 15 Temmuz’u planladılar

15 Temmuz’da zırhlıları sokağa çıkartan Mamak Tank taburuyla ilgili iddianame tamamlandı. 64 sanıklı dosyada kışlada görevli general ve subayların yürüyüş bahanesiyle buluştukları ve darbeyi planladıkları ortaya çıktı.

Ankara Başsavcılığı FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Mamak 28. Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Tank Taburu personelinin katıldığı eylemlerle ilgili 64 kişi hakkında iddianame hazırladı. Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, 15 Temmuz saat 23.15 sıralarında Mamak’taki Eşref Akıncı Kışlası’ndan çıkıp gece saat 00.30 sıralarında Ulus, Sıhhiye, Kızılay’dan geçerek bir kısmı Akay Kavşağı bir kısmı da Kavaklıdere’den dönerek TBMM yanından Genelkurmay’a gelen 15 tankı kullanan personelin eylemlerine yer verildi. Tankları kullananların ateş ederek halkı öldürdüğü ve yaraladığı vurgulandı.  İddianamede Ankara’daki 4. Kolordu ve ona bağlı 28. Mekanize Tugayında albay ve generallerden oluşan bir grubun 2016 yılı başından itibaren sürekli yürüyüş yapma bahanesiyle bir araya gelmeye başladığı, hafta sonları bu yürüyüşlerde askeri bir darbenin nasıl yapılacağı, kimlerin destek verdiği ve kimlerin karşı çıkacağının el altından konuşulduğu tespit edildiği belirtildi. Ayrıca yürüyüşlerde, “karşı çıkacak ve darbeyi önlemek için elinden geleni yapabilecek albay ile generallerin birer birer tespit edildiği, sağlıklı olmak ve askeri dayanıklılığı arttırma görüntüsü altında Fetullahçı general ve albayların aralarına aldıkları onlardan olmayan albay ve generallere, askeri bir darbe olması durumunda nasıl hareket edeceklerini kurnazca sorup bir istihbaratçı gibi bilgi toplayarak askeri darbenin askeri kanadının kimlerden oluşacağını belirledikleri” de aktarıldı.       

28. Mekanize Tugayında askeri darbe hazırlıklarının mayıs ayı sonlarında başladığı, araç ve silah bakımlarının yapıldığı belirtilen iddianamede, tugayın, Suriye sınırına sevk için çalışma yaptığı görüntüsü oluşturularak darbeye hazırlandığı vurgulandı. Öte yandan dosyada tankların ateş etmesi ve halkın üzerine sürülmesinden dolayı 5 kişinin de şehit olduğu anlatıldı.

VATANDAŞLARI ‘092635’ PLAKALI TANKLA EZDİLER

İddianamede 092635 plakalı tankın, yolu kapatan polis aracını namlusuna takıp İnönü Caddesi’ndeki sivillerin üzerine sürüldüğü belirtildi. Tankı eski yüzbaşı Fatih Anaz’ın komuta ettiği de  iddianamede yer aldı. Genelkurmay Başkanlığı içerisine girmeye çalışan tankın, ezerek ve yoldan alt geçide düşürerek vatandaşların şehit düşmesine ve yaralanmasına sebep olduğu anlatıldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN