Suikast timindeki yüzbaşı: Otelin yerini kırmızı tişörtlü sivil söyledi

Suikast timindeki yüzbaşı: Otelin yerini kırmızı tişörtlü sivil söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast teşebbüsünde bulunan timdeki Yüzbaşı Sagun, Marmaris’e indiklerinde kendilerine ‘yol gösteren' bir kişi olduğunu iddia etti: Koşarak gelen kırmızı tişörtlü bir sivil, Cumhurbaşkanının yerini söyledi, yön tarif etti. O gelmeseydi oteli bulamazdık.

Darbe girişimi sırasında ailesiyle Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulundukları ve iki polisi şehit ettikleri iddiasıyla yargılanan ekipten Yüzbaşı Bahadır Sagun, ifade verdi. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada konuşan Sagun, eski Binbaşı Şükrü Seymen’in brifingde hedefin Erdoğan olduğunu kendilerine ilettiğini belirterek “Seymen, Cumhurbaşkanı’nın bize sağ salim alınacağını söyledi” iddiasında bulundu. 15 Temmuz sonrası ulaşılan bilgilere göre, suikast timinin Erdoğan’ın kaldığı oteli bilmediği hatta vatandaşlara oteli sordukları belirtilmişti. Sanık Sagun ise kırmızı tişörtlü bir kişinin kendilerine yol gösterdiğini ve otele yöneldiklerini öne sürdü. Üsteğmen Mehmet Demir de kırmızı tişörtlü şahsın oteli tarif ettiğini söyledi.

‘Suikast timi’nde yer alan Sagun, 15 Temmuz’da Atatürk Havalimanı’ndan helikopterle İzmir Çiğli’ye indiklerini ifade ederek, MAK personeli tarafından karşılandıktan sonra teçhizat kuşandıklarını dile getirdi. Depoda Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in “TSK yönetime el koydu. Bundan sonra emirleri Genelkurmay Başkanlığından alacağız” dediğini aktaran Sagun, “Daha sonra Şükrü Seymen, timiyle yaptığı brifingde hedefin Cumhurbaşkanı olduğunu bize söyledi. Seymen, Cumhurbaşkanı’nın bize sağ salim alınacağını belirtti” diye konuştu.

Marmaris’e indikleri esnada havaya ateş açıldığını ve bu sırada Seymen’in ‘Ateş kes’ emri verdiğini iddia eden Sagun, şöyle devam etti: “Biz indiğimizde koşarak yanımıza gelen kırmızı tişörtlü bir sivil, Cumhurbaşkanı’nın orada kaldığını söyledi, kendisi bize yön tarif etti. Yanımıza koştura koştura gelmeseydi o oteli bulamazdık. Tarifle oteli bulduk ve içeri girdik. Ön gruptan gelen ateş sesiyle bir anda kendimi koruma maksatlı siper aldım ancak ateş açmadım. İlk ateş polislerden geldi. Daha sonra bizim öncü grup da ateş etmeye başladı. Bu arada mavi gömlekli başka bir şahıs yanımıza gelerek kendini tanıttı. Koruma müdürü olduğunu söyledi, ‘Ateş etmeyin, ben konuşursam korumalar çıkar’ dedi. Sonra da silah sesi duyulmadı.” 

Binbaşı Seymen’in emriyle bölgeden ayrıldıklarını belirten Sagun, polislerin ateş açması üzerine otele sığındıklarını iddia ederek, ardından metruk eve geçtiklerini ve burada kendilerine daha yoğun ateş açıldığı belirtti. Eşi Kübra Sagun da 2010 KPSS sorularının sızdırılması davasında sanık olan Yüzbaşı Sagun, ifadesini şöyle tamamladı: “Bize asla Cumhurbaşkanı’na suikast emri verilmedi. Verilseydi kabul etmezdim. Arazide İsmail Yüzbaşı’nın ‘Aranızda hizmet hareketinden olmayan var mı?’ diye bir soru sorduğunu duymadım.” Öte yandan davanın 28 Şubat’a ertelendiği öğrenildi. -AA

ERDOĞAN GİTTİYSE ORAYI NEDEN KORUDULAR?

İfadesinde polislere hakaretin söz konusu olmadığını ve dayak olayına karışmadığını iddia eden Yüzbaşı Bahadır Sagun “Polislerden birine plastik kelepçe taktım. Ancak bu sırada iki polisin burnunun kanadığını gördüm, bunun niçin olduğunu ise bilmiyorum” dedi. Sagun’un hedef gözeterek hiçbir zaman ne polislere ne de helikoptere ateş etmediklerini ileri sürerek “İlk çatışmayı polisler başlattı. Ateş çok yakınımıza gelince bölgeden ayrılmak zorunda kaldık. Cumhurbaşkanı otelden ayrılmış, peki polisler boş bir otelde neyi koruma ihtiyacı duydu. Silahlı müdahaleyle neyi amaçladılar?” şeklindeki ifadesi salonda gerginlik yarattı. Mahkeme Başkanı Melihşah Baştoğ “Silahlı birileri devletin güvenlik güçlerinin yanına geliyor ve silahlarını bırakmalarını istiyor. Kuzu kuzu bırakacaklar mıydı yani?” sözleriyle Sagun’a tepki gösterdi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN