Suriye anlaşmasını konuşmak için Rus ve ABD'li uzmanlar bir araya gelecek

Suriye anlaşmasını konuşmak için Rus ve ABD'li uzmanlar bir araya gelecek

Suriye anlaşmasını detaylı bir şekilde konuşmak ve tartışmak için Rus ve ABD'li uzmanlar bir araya gelecek.

Sputnik'e bilgi veren bir Rus Dışişleri kaynağı, "Teknik uzman toplantısının gelecek günlerde düzenleneceğine inanıyoruz. Toplantının tarihine ve formatına uzmanlar kendileri karar verecek" dedi. Kaynak, yapılacak bu toplantıda, Rusya ve ABD'nin imzalayacağı Suriye anlaşmasına son şeklinin verilip verilmeyeceğinin ise 'yanıtlanması zor bir soru' olduğunu söyledi. Kaynak, "Öyle olmasını umuyoruz ama bu, Amerikan tarafının işbirliği kabiliyetine bağlı" ifadelerini kullandı. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD'li mevkidaşı John Kerry, 26 Ağustos'ta Cenevre'de gerçekleştirdikleri 12 saatlik görüşmenin ardından Suriye konusunda anlaşmaya 'çok yakın' olduklarını, geri kalan birkaç meselenin de teknik ekiplerin Cenevre'de gerçekleştireceği toplantılarda ele alınacağını söylemişlerdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN