Suriye'de bugün 5 hava saldırısı düzenlendi

Suriye'de bugün 5 hava saldırısı düzenlendi

Suriye'nin İdlib şehrinde yaşanan kimyasal saldırı sonucunda 20'si çocuk 72 kişi yaşamını kaybetti. Dünyadan katliama tepki yağarken Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bölgeye yönelik bugün de 5 hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Dün Esad rejimi tarafından Surşye'de gerçekleştirilen hava saldırı sonucunda birçok kişi, aralarında birçok da çocuk hayatını kaybetti. Başta Türkiye olmak üzere tüm dünya tek ses bu katliamı kınarken, aldırıların derhal sonlandırılması gerektiğini duyurdu.

Muhalif gruplara yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda sarin gazının kullanıldığını ve saldırıyı Suriye ordusu ya da Rus hava kuvvetlerinin düzenlediğini belirtiyordu.

Rusya Savunma Bakanlığı ise açıklamasında İdlib sınırları içinde bulunan Han Şeyhun kasabasındaki bir cephaneliğin hedef alındığını, cephanelikte bomba ve mayın yapımında kullanılan zehirli gazların bulunduğunu söyledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN