'Suriye'deki hava operasyonları Paris saldırılarından daha kötü'

'Suriye'deki hava operasyonları Paris saldırılarından daha kötü'

Alman Sol Parti üyesi Sahra Wagenknecht, Suriye'de IŞİD'e karşı gerçekleştirilen hava operasyonlarının Paris saldırılarından "daha hafif bir suç olmadığını" söyledi.

Alman Sol Parti Federal Parlamento Grupbaşkanı Sahra Wagenknecht, Almanya’nın da desteklediği Suriye’deki hava operasyonlarını Paris’teki terör saldırılarıyla kıyasladı. Operasyonları eleştiren Wagenknecht, ”Suriye’de masum sivilleri bombalarla öldürmek, Paris’te restoran ya da konser salonlarında etrafa ateş açarak insanları öldürmekten daha hafif bir suç değil” ifadelerini kullandı. Wagenknecht, saldırıların birinin bireysel diğerinin ise devlet terörü olduğunu söyledi.

Irak işgali olmasaydı IŞİD olmazdı

Şiddet sarmalının sürekli tırmandığını kaydeden Alman politikacı, suçun büyük bölümünün Batı’da olduğunu söyleyerek, “Irak Savaşı olmasaydı IŞİD olmazdı. Libya bombalanmasaydı ve Suriye zayıflatılmasaydı IŞİD bu kadar güçlenmezdi. Batı, öncelikli olarak ABD bu canavarı yürüttükleri savaşlarla büyüttüler” diye konuştu.

Fransız uçakları Rakka'da kadın ve çocukları öldürüyor

Fransa Devlet Başkanı François Hollande’nin iç siyaseti yönlendirmek için Suriye’de hava operasyonlarına karar verdiğini öne süren Wagenknecht, politik nedenlerle Rakka’da kadın ve çocukların atılan bombalardan yaşamlarını yitirdiklerini, okul ve hastanelerin yıkıldığını söyledi. Wagenknecht, bunun terör olduğunu ve hunharca gerçekleştirilen Paris saldırılarından daha çok kişinin ölümüne neden olduğunu vurguladı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesinin bildirdiğine göre, Eylül ayından bu yana IŞİD’e yönelik gerçekleştirilen hava operasyonlarında 81’i çocuk olmak üzere 299 sivil yaşamını yitirdi.

BERLİN/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN