Tahliyeden sonra kapan

Tahliyeden sonra kapan

TSK ve ÖSO’nun Afrin’i kuşatıp, hakim tepelerde mevzilenmesinin ardından ilçe merkezine bağlı köylerde yaşayanlar güvenli bölgelere doğru yola çıktı. 

HİLAL ÖZTÜRK/İSTANBUL

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 54’ncü gününde Afrin merkezinin çember içine alınması tamamlandı. Bu aşamada ilk olarak sivil halkın ilçe merkezini boşaltması bekleniyor. KARAR’a bilgi veren güvenilir kaynaklar, rejim bölgesine veya daha güvenli noktalara ulaşabilmeleri için açık bırakılan koridordan kısa süre içinde yüzbinlerce insanın kitleler halinde çıkış yapacağının değerlendirildiğini ifade etti. Operasyonun dünkü aşamasında ise hem ilçe merkezinde hem de çevresine açılan hendekler ve mühimmat depoları vuruldu. Terör örgütünün planladığı gibi uluslararası destek alamadığını, Avrupa ve Amerika’da yaptıkları gösterilerin de ters bir etkiye neden olduğunu belirten kaynaklar, operasyonlarda sivil hassasiyeti gösterilmesinin örgütün stratejisini çökerttiğini kaydetti. Örgütün Afrin’deki tek stratejisinin siviller olduğuna vurgu yapan kaynaklar, halkın da çıkması durumunda teröristlerin kaçma yoluna gidebileceklerini bildirdi. Ayrıca dün rejim destekli Şii milislere hava harekatı düzenlendi. Halep’in kuzeyinde yer alan Ziyare ilçesindeki kontrol noktasındaki sekiz milis öldü. Bu olayın ardından milislerin Fırat Kalkanı bölgesi içinde yer alan Mare kasabasına füze attığı belirtildi. Öte yandan 3 bin 444 teröristin etkisiz hale getirildiği harekâtta, dün 12 köy daha teröristlerden temizlendi. 

ALTI ŞEHİDE ACI VEDA

Türkiye, dün altı şehidini gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurladı. Afrin’de patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Orhan Sürmen (23) memleketi Kahramanmaraş’ta 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Diyarbakır’da arazi taraması sırasında mayın patlaması sonucu şehit düşen askerlerden Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ümmet Ufacık (289 Konya’da, Jandarma Uzman Çavuş Kadri Çakı Amasya’da, Jandarma Uzman Çavuş Fatih Uysal (24) ise Alanya’da defnedildi. Evinin yakınında şehit edilen güvenlik korucusu Metin Ertaş (44) Van’da, Hakkari’de tankın üzerindeki makineli tüfeğin bakımı sırasında ateş alması sonucu şehit olan Piyade Çavuş Yusuf Yavuz (21) da Niğde’de son yolculuklarına uğurlandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN