Tarihi cami restore edilecek

Tarihi cami restore edilecek

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi’nde 1995 yılında çıkan yangında kullanılamaz hale gelen tarihi cami restore edilecek

1847 yılında Hoca Yusuf Efendi tarafından yaptırılan cami, Balkan Savaşı sırasında büyük zarar gördü. Ardından da dört defa yangın geçirdi. Sultan Abdülhamit Han döneminde restore edilerek ibadete açılan cami, 1995 tarihinde çıkan yangının ardından kullanılmaz hale geldi ve kaderine terk edildi. Yangının ardından ibadete kapanan caminin hemen yanı başına Karaağaç Merkez Camsi yapıldı. Bu caminin yapılmasının ardından tamamen atıl halde bulunan tarihi cami, definecilerin de hedefi oldu. Caminin iç duvarlarında hazine olduğu iddiaları üzerine defineciler büyük zarar verdi.Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile bir görüşme yapacağını ve tarihi caminin restorasyonu için ne gerekiyorsa yapılması yönünde talimat vereceğini kaydetti.

TEKİRDAĞ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN