Terörden kurtarılan Afrinli sivil duygularını gözyaşlarıyla anlattı

Terörden kurtarılan Afrinli sivil duygularını gözyaşlarıyla anlattı

Afrin şehir merkezi Zeytin Dalı Harekatı ile tamamen kontrol altına alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Kızılay ve AFAD, Afrin'de insani yardım operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Gözyaşlarıyla yaşadıkları zulmü anlatan Afrinli vatandaş, "Ne namus bıraktılar, ne çocuk bıraktılar. Hepsi gitti. 8 çocuğum vardı hiç biri kalmadı" diye konuştu.

Afrin, Zeytin Dalı Harekatı ile yeniden özgürlüğüne kavuştu. Terör örgütü YPG/PKK, harekat boyunca sivillerin bölgeden çıkışına engel oldu. Baskı ve zulümle siviller Afrin'e hapsedildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun Afrin ilçe merkezine girmesiyle yerel halk rahat bir nefes aldı.

Günlerce yer altında YPG/PKK'nın zulmünden saklanan Afrinliler de nihayet dışarı çıkabildi.

18-03/21/1a.jpg

TRT Haber'de yer alan haberde, teröristlerin Afrin halkına yaşattığı zulüm her evde hissediliyor. Türk askerinin ilçeye girmesiyle büyük sevinç yaşayan aileler, haftalar sonra gün ışığına kavuştu. Teröristlerin yaşattığı dehşeti anlattı.

''TÜRKLER, MÜSLÜMANLAR GELMİŞ, GÖZÜNE KURBAN OLAYIM''

Afrin merkezde Türk Kızılayı'nın bölge halkına insani yardım dağıtımı sırasında TRT Kürdi muhabirine konuşan Afrinli bir vatandaş, "Allah'a şükür o köpeklerden kurtulduk. PKK/YPG'den kurtulduk. Arkadaşlarımız, Türkler, Müslümanlar gelmiş. Onların gözüne kurban olayım" dedi.

18-03/21/2a.jpg

Gözyaşlarıyla yaşadıkları zulmü anlatan Afrinli vatandaş, "Ne namus bıraktılar, ne çocuk bıraktılar. Hepsi gitti. 8 çocuğum vardı hiç biri kalmadı" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kızılay ve AFAD, Afrin'de insanî yardım operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.

Terörden temizlenen bölgeye insani yardım malzemeleri ulaştırıldı. Dünyanın her köşesindeki ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Afrin ve çevresinde yaşayan savaş mağduru sivilleri de yalnız bırakmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN