Torba yasa ne zaman çıkacak? Torba yasanın içeriği belli oldu

Torba yasa ne zaman çıkacak? Torba yasanın içeriği belli oldu

Torba yasa maddeleri vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. 2020 yılı içerisinde ilk kez gündeme gelen maddelerin görüşülüp TBMM bünyesinde onaylanması için yasa teklifi paketi hazırlandı. İşte Torba yasanın içeriği…

Meclis gündeminde olan ve bazı kanunlarda değişiklik öngörülen torba yasa ile birçok konuda düzenleme yapılıyor. Vatandaşlarımız torba yasa ne zaman çıkacak sorusunun cevabını merak eder oldu. Tüm bilgiler karar.com’da…

TORBA YASA İÇERİĞİ

GURBETÇİYE DÖVİZLİ BES

TBMM’ye sevk edilen yeni torba yasa teklifi ile gurbetçi vatandaşlarımız büyük avantaj sağlayacak. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız Bireysel Emeklilik Sistemi’ne dövizle girebilecek. Böylece hem devlet katkısı alacak hem de erken emekli olabilecek. BES’e katılım payı vatandaşımız tarafından belirlenecek. Mevcut sistemde gurbetçi vatandaşlarımız BES’e Türk Lirası üzerinden katılım sağlayabiliyordu. Yeni torba yasa ile dolar ve Euro gibi döviz üzerinden katılım sağlayacaklar. Ülkemizde sisteme giren vatandaşlarımıza devlet yüzde 25 oranında katkı sağlıyor. Gurbetçilere yönelik olan BES’te ise bu oranın daha düşük olması bekleniyor. BES’e katılan gurbetçi vatandaşlarımız 10 yıllık ödemelerinin ardından 56 yaş şartını tamamlayıp emekli olabilecekler. Yeni sisteme yaklaşık 2 milyon gurbetçinin girmesi bekleniyor.

DÖVİZLİ ASKERLİK İMKANI

Torba yasa ile Türkiye’de ikamet etmeyen, yurt dışında doğan ve orada yaşayan gençlere dövizli askerlik imkanı getiriliyor. Bu düzenleme ile 3 yıl çalışma şartı geçerli olmayacak.

KİRALARI ÖDEMEYENLERE 3 AY SONRA TAHLİYE

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkiyetindeki taşınmazlarda 3 ya da daha fazla birikmiş kira borcu olanlara 3 ay süre verilecek. Bu süreçte kiralarını ödemeleri istenecek. Eğer bu süreç içerisinde kira ödenmezse 15 gün içerisinde tahliye edilmeleri için valiliklere yetki verilecek.

GAZİLERE İKİNCİ MAAŞ

Torba yasa ile vazife ve harp malulü gazilere ikinci maaş bağlanacak.

SATICI BELGESİ ŞART

Ateşli silahları, satıcı belgesi olmadan satanlara 3 yıl hapis cezası gelecek. Ayrıca silahların yerel ve ulusal kanallarda yapılan reklamlarına da idari para cezası getirilecek.

DOĞAL AFETLERDE BORÇLARA ERTELEME

Çıkarılacak olan torba yasa ile doğal afetlerde doğal gaz ve elektrik borçlarına 1 yıl erteleme getirilecek.


TORBA YASA NE ZAMAN ÇIKACAK?

Torba yasanın ne zaman çıkacağına dair henüz net bir açıklama yapılmadı. Torba yasanın ne zaman çıkacağına ilişkin bir açıklama yapıldığında haberin içeriğini karar.com’dan bulabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN