Toyota, en çok tercih edilen Corolla modeline makyaj yapıldı

Toyota, en çok tercih edilen Corolla modeline makyaj yapıldı

Toyota, en çok tercih edilen Corolla modelinde dönüşüme gitti. Mevcut motor seçeneklerini kullanmaya devam edecek olan aracın fiyatında ufak bir değişiklik olacak. Operasyondan geçen model Haziran sonunda yollara çıkacak.

[Karar]
ALİ YILDIRIM

İlk olarak 1966 yılında pazara sunulan Toyota Corolla, üretiminin 50’nci yılını kutluyor. Geçirdiği makyaj operasyonuyla model haziranın son haftasında Türkiye’de satışa sunulacak. Under Priority ve Keen Look tasarım diliyle operasyondan geçen araç en dikkat çekici tarafı hiç kesintisiz ön yüz olmuş. Bizimde Fethiye’de incelediğimiz modelin, iç mekanı da artık daha fazla teknolojiye sahip. Sunduğu geniş ızgarası ve yeni tampon tasarımıyla araç, daha güçlü bir görünüm sunmuş. Yeni LED farları şık bir görünüm katarken arka kısımda da sunulan bagaj üstü krom çıta ayrıntıları arttırmış. Tabi bu LED detaylar arka stoplarda da unutulmamış ve karartılmış arka camlar ile yeni Corolla artık daha fazla dikkat çekici bir hal almış.

16-06/06/06kr07-toyota-corolla-ic-mekan.jpg

Özellikle aracın iç mekanına baktığımızda Auris modelinden tanıdık detayları görüyoruz. Premium algının yüksek tutulduğu iç hacimde, sert ve plastik malzemelere yer verilmiş. Bu kapsamlı çalışma sonucunda yenilenen özelliklerin en başında sportif klima paneli, 7” Toyota Touch 2 dokunmatik ekran, 4.2” renkli (TFT) çok fonksiyonlu ekran yer almış. Arka kısımda ise baş ve diz mesafesi konusunda oldukça cömert davranılmış.

40 BİN ADET SATACAK

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Hiçbir otomobil modeli Corolla’nın yakaladığı başarıya ulaşamadı. Tüm dünyada Corolla 50 yılda 44 milyon adet satıldı. Geçtiğimiz yıl ise Türkiye’de 35 bin adet satılan modelimizin bu seneki hedefi 40 bin adet olacak. Geçen yıl perakende de en çok tercih edilen model Corolla oldu. Aracın fiyatı ise hemen hemen aynı kalacak” dedi. 1.4 litre D-4D turbo dizel ve iki benzinli motor 1.33 litre Dual VVT-i, hem VVT-I hem Valvematic sistemlerine sahip 1.6 litre benzinli motor araçta yer alacak.

1.4 D-4D dizel motor, markanın MultiMode otomatikleştirilmiş şanzımanıyla sunulurken, 1.6 litre benzinli motorlar düz vitesin yanı sıra Multidrive S otomatik şanzıman seçeneği ile tercih edilecek. 1.6 litrelik motor 132 beygir güç üreten performanslı Valvematic teknolojisiyle sunulacak. Valvematic benzinli motor, VVT-i teknolojisiyle birlikte gaz kelebeğini de kontrol altına alarak silindirler içerisine giren havayı supap zamanlayıcısıyla birlikte sürekli olarak en uygun oranda tutuyor. Bu da yüzde 7 daha fazla güç, yüzde 8 daha az yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu anlamına geliyor.

16-06/06/06kr07-renta-toyota.jpg

KİRALAMADA YENİ DÖNEM

Japon üretici ‘Rent A Toyota’ sistemiyle araç kiralamada yeni bir dönem başlatıyor. KOBİ ve kurumsal müşteriler tüm Toyota bayilerinde araç sayısına bakılmaksızın en avantajlı kiralamayı yapabilecekler. Türkiye’deki bütün marka bayilerinden yapılacak olan kiralama sisteminde tüm müşterilerine avantaj sağlayacak. Bozkurt, 1 aracın bile kiralanması 1000 araç bedeliyle aynı olacağını söyleyerek, fiyatların ortalama 350 eurodan başlayacağını belirtti. Bozkurt, mevcut bayilerde dijital showroom çalışmalarının başladığını vurgulayarak, 2017 yılında sanal showroomun tüm bayilerde olacağını sözlerine ekledi.

HAREKETİN RUHU DİZEL GÜCÜNE KAVUŞTU

Mazda ailesi, en gözde modeline yeniden can verdi. Skyactiv-D üniteye kavuşan  Mazda3; 100 kilometrede 3,8 litrelik yakıt tüketimi gerçekleştirecek. 

Mazda’nın, C sınıfındaki temsilcisi olan 3 modeli dizel motor seçeneğine kavuştu. Mazda 3’ün hatchback ve sedan modellerinde kullanılacak olan üniteyi bizde Yunanistan’da kullanma fırsatı yakaladık. Toplamda 250 kilometrelik yol şartlarında kullandığımız model, düşük yakıt tüketimiyle dikkatimizi çekti.

16-06/06/06kr07-sadece-mazda.jpg

92 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Euro 6 uyumlu dizel ünite 1.5 litrelik motora sahip. 105 beygir güç ve 270 Nm tork sunan modelin, turbo etkisi oldukça yüksek tutulmuş. 0’dan 100 kilometre hıza 11.6 saniyede ulaşan

Mazda3, maksimum 186 kilometre hız yapıyor. Dizel motor sessini oldukça başarılı bir şekilde izole etmeyi başaran araç, çalışma esnasında benzinli araçları aratmıyor. Otomatik ve manuel seçenekleriyle sunulan model, bizim kullanımımız boyunca yol bilgisayarına 4.7 litrelik tüketim değerini yansıttı.

Yol tutuş konusunda da hem sedan hem de hatchback model rakiplerini hiçte aratmıyor. Sert tepkilerde hafif kayma eğilimi yaşasa da ESP sistemi buna izin vermiyor.

Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, Mazda3’ün dizel seçeneğini heycanla beklediklerini belirtirken, Haziran sonu itibariyle modelin otomatik ve manuel seçeneğini başlangıç fiyatını 92 bin lira olarak açıkladı.

Yurdakul, “Haziran ayında biz ikinci çeyreği yaşıyoruz bu yüzden 2016 sonuna kadar ortalamada 900 adetlik bir satış planlıyoruz. 2017 sonunda bu rakam 1500 adetlere kadar çıkar” dedi. 2016 model ailesinde, yeni 18 inç koyu alaşım jant tasarımı aksesuar olarak sunuluyor, DAB radyo, Geri görüş kamerası ve yükseklik ayarlı yolcu koltuğu da standart özellikler arasına ekleniyor.

ZENGİN DONANIM

Mazda 3’te, Mazda’nın gelişmiş ve yenilikçi i-ACTIVSENSE sürücü destek güvenlik teknolojileri yer alıyor. Bunlara Ön Engel Uyarısı (FOW), Akıllı Şehir İçi Fren Desteği (SCBS), Şerit Değiştirme Uyarı Sistemi (LDWS) ve Mazda Radar Hız Kontrol Sistemi (MRCC) sistemi gibi sistemler de dahil. Üst seviye aktif güvenlik performansı sayesinde Mazda 3, Euro-NCAP çarpışma testinden maksimum beş yıldız aldı.

FRANSIZ EKOLÜNÜN YAKIT CİMRİSİ

Peugeot, B segmentindeki temsilcisi olan 208 modelini yeniledi. Güçlü bir görünüme kavuşan model, karartılan farları ve daha şık hale gelen ön tampon yapısıyla dikkat çekiyor. Elden geçirilen arka stop grupları, pençe görünümüne kavuşmuş.

16-06/06/06kr07-peugeot-son.jpg

100 KM’DE 3.9 LİTRE

Aracın iç mekanına geçtiğmizde dikkatlerimizi ufak deri direksiyon simidi çekiyor. Krom detaylarından faydalanan iç mekan kalite algısını yüksek tutmuş. Araçla birlikte opsiyon olarak sunulan cam tavan, iç mekandaki ferahlık hissini arttırmış. Peugeot 208’de 285 litrelik bagaj hacmi sunuluyor.

Misafirimizin net direksiyon tepkileri beğenimizi kazanırken, yol tutuş konusunda da rakiplerine göre oldukça iyi. Sert virajlarda önden kayma eğilimi gösteren model, ESP’nin devreye girmesiyle kendini toparlıyor.

Araçta görev yapan 1.6 litrelik e-HDI ünite 92 beygir güce sahipken maksimum torkuda 230 Nm. ETG6 tek kademeli şanzımanla araç, 0’dan 100 kilometreye 11.8 saniyede ulaşıyor. Sarsıntılı geçişlere sahip olan şanzıman ara hızlanmaları bir önceki nesline göre daha başarılı. 100 kilometrede ortalama 3.9 litrelik tüketim gerçekleştiren model, bizim kullanımımız boyunca yol bilgisayarına 5 litrelik tüketimi yansıttı.

TÜRKİYE TURU SONA ERDİ

Hyundai, 27 Nisan’da start verdiği Türkiye Turu’nu tamamladı. Üç adet Elantra ve iki adet Tucson’un kullanıldığı turda araçlar toplam 10 bin kilometreden fazla yol yaptı. Elantra ve Tucson modelleri, 40 gün boyunca Türkiye’nin dört bir yanını ziyaret ederek 43 şehir gezdi.

UEFA Euro 2016 ana sponsorluğunu vurgulamak ve hızla yaklaşan futbol heyecanını paylaşmak için Hyundai Yetkili Satıcı’larında özel aktiviteler düzenlendi. Bu özel aktivitelerde binden fazla kişi yepyeni Hyundai modellerini test ederken aynı zamanda çok özel hediyelerin de sahibi oldu.

20 YILDA 18 MİLYAR LİTRE TASARRUF

Michelin, “yeşil lastik” konseptiyle karbon karasını silika ile değiştirerek 20 yılda 18 milyar litre yakıt tasarrufu sağladı ve karbondioksit salınımını 45 milyon ton azaltmaya yardımcı oldu.

Yıllık 640 milyon euro ayırdığı Ar&Ge gücüle sürdürülebilir çevre konusunda ürünler geliştirmeyi hedefleyen marka, yakın dönem hedefinde ise 2020 yılına kadar çevresel ayak izini yüzde 50, enerji kullanımını ise yüzde 38 düşürmek bulunuyor. Barito Pacific Grup ve sivil toplum örgütü WWF ile ortak başlattığı girişim ile çevre dostu kauçuk üretimini destekleyen lastik markası, 55 milyon dolar ayırdığı bütçe ile doğal kauçuk üreterek 88 bin hektar alanı ağaçlandıracak.

16-06/06/06kr07-mazda.jpg

MACAN’A GÜÇ TAKVİYESİ

 Porsche, Macan model serisine dört silindirli turbo motora sahip yeni üyesini ekledi. SUV segmentinin spor otomobili olan bu modele özel olarak uyarlanan turboşarjlı 2 litrelik motor, 252 beygirlik güce sahip. Modelde Standart Porsche Çekiş Yönetimi (PTM) aktif dört çeker sisteminin, hassas direksiyon kullanımıyla etkileşimiyle sağlıyor.

1770 kilogram ağırlığındaki aracı hareket ettirmede zorlanmayan motor, 100 kilometre hıza 6.7 saniyede ulaşıyor. Tüm diğer Macan’lar gibi standart 7-ileri PDK çift kavramalı şanzımana sahip Macan 2.0, saatte 229 kilometre hıza ulaşıyor. Model, NEDC’ye göre 100 kilometrede 7.4 litrelik yakıt sarfiyatı gerçekleştiriyor. 

16-06/06/06kr07-tofas.jpg

TOFAŞ’A ANLAMLI ZİYARET

Tofaş’ın 520 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Fiat Egea’yı Avrupa’da “2016’nın En İyi Otomobili” ödülüne layık gören AutoBest Jüri Başkanı Dan Vardie, Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasına ziyarette bulundu.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, bu ödülün alınmasında tasarım, konfor, kullanım maliyeti gibi pek çok kriterin göz önünde bulundurulduğunu ancak bu başarılı sonucun ardındaki en önemli unsurun marka çalışanlarının projeye bağlılığı olduğuna inandığını dile getirdi. Vardie, “Tofaş’ta bu otomobili üretenler, başarının anahtarı sizlersiniz. Fabrikanızı Türkiye otomotiv endüstrisinin en yüksek seviyesine yerleştirdiniz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN