Trabzonspor 0 - 2 Beşiktaş | MAÇ SONUCU

Trabzonspor 0 - 2 Beşiktaş | MAÇ SONUCU

Spor Toto Süper Lig'de 24. haftanın kapanış mücadelesinde Beşiktaş, Trabzonspor'u deplasmanda Ryan Babel'in golleriyle 2-0 mağlup etti. Hollandalı'nın gollerinin asistini oyuna ikinci yarıda giren Alvaro Negredo yaptı. Kara Kartal, ligde 2 maç sonra deplasmanda 3 puana ulaştı.

Spor Toto Süper Lig'de 6 haftalık galibiyet hasretini Aytemiz Alanyaspor karşısında sonlandıran Trabzonspor, Fenerbahçe'yi ligde 3-1 yenerek moral bulan Beşiktaş'ı konuk etti. Beşiktaş'ta Pepe sakatlığı, Quaresma ise cezası nedeniyle, Trabzonspor'da Burak Yılmaz kart cezası nedeniyle forma giyemedi. Beşiktaş, Alvaro Negredo'nun asistlerini gole çeviren Ryan Babel'in yıldızlaştığı maçı 2-0 kazandı.

Maçın ilk pozisyonu 11. dakikada geldi: Gökhan Gönül'ün pasıyla ceza alanında topla buluşan Vagner Love'ın hafif sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıktı.

31. dakikada Novak'ın defansın arkasına gönderdiği topu N'Doye, demarke pozisyonda olmasına rağmen kontrol edemeyince ev sahibi net pozisyondan yararlanamadı.

38. dakikada Talisca'nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Vagner Love, sağ çaprazdan şutunu çekti, top auta gitti.

Beşiktaş, 43. dakikada gole çok yaklaştı: Beşiktaş'ın geliştirdiği atakta Talisca, kaleci Onur Kıvrak'la karşı karşıya kaldı. Brezilyalı futbolcunun yerden çektiği şutu Onur ayaklarıyla çıkardı ve gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıda gole yaklaşan ilk takım Trabzonspor oldu: 54. dakikada Olcay Şahan, ceza alanında sağ çaprazdan çektiği şutla kaleyi yokladı ancak isabet bulamadı.

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, 58. dakikada ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Vagner Love oyundan çıkarken yerine Alvaro Negredo dahil oldu.

Maçın 65. dakikasında Adriano, Joao Pereira ile girdiği ikili mücadele sonrasında oyuna devam edemedi. Yüzüne darbe alan Adriano, yerini 65. dakikada Caner Erkin'e bırakırken yedek kulübesinde gözüne bandaj yapıldı.

Mücadelenin 68. dakikasında sahaya giren bir taraftar nedeniyle oyun bir süre durdu. Kişinin sahadan çıkarılmasının ardından maç kaldığı yerden devam etti.

Beşiktaş aradığı golü 71. dakikada buldu: Caner'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği topta Hubocan'dan seken topla buluşan Negredo, pasını Babel'e aktardı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Babel, yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş 78. dakikada yine Babel'le bir gol buldu: Sol kanattan topu taşıyan Hollandalı futbolcu, pasını Alvaro Negredo'ya aktardı. İspanyol yıldızın bekletmeden verdiği ara pasında ceza alanında yine Onur Kıvrak'la karşı karşıya kalan Babel, vuruşuyla farkı 2'ye çıkardı.

Babel, bu gollerle ligde tam 6 maç sonra rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Ligde son olarak 17 Aralık 2017'deki 5-1'lik Osmanlıspor maçında gol atan Babel, Sivasspor, Antalyaspor, Kasımpaşa, Karabükspor, Atiker Konyaspor ve Fenerbahçe'yi boş geçtikten sonra gol orucunu Trabzon'da bozdu. Öte yandan Hollandalı futbolcu bu sezon ligdeki 9. golünü kaydetti.

Trabzonspor tribünlerinde skorun 2-0'a gelmesinin ardından "Yönetim istifa" tezahüratları yapıldı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Beşiktaş, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Beşiktaş bu sonuçla puanını 47'ye yükseltti ve 50 puanı bulunan Galatasaray ile Medipol Başakşehir'i takibini sürdürdü. Kartal ayrıca puan tablosunda dün Teleset Mobilya Akhisarspor'a kaybeden Fenerbahçe'nin bir sıra üstüne çıktı. Trabzonspor ise haftayı 36 puanla kapadı.

18-03/05/9094270.jpg

TRABZONSPOR 0 - 2 BEŞİKTAŞ

90' + 2' Sağ kanattan yapılan ortada arka direkte Rodallega ve N'Doye birlikte yükseldi. İki oyuncunun bibirlerini bozması sonucu top auta gitti.
 
90' + 1' Maçın sonunda en az 3 dakika uzatma oynanacak.
 
84' Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Lens'in ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Negredo, dönerek yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Ama yan hakemin bayrağı havada. Ofsayt.
 
83' Okay sağ kanattan çizgiye inmek istedi. Tosic açıyı kapatıp topu takımına kazandırdı.
 
61' Talisca ile verkaç yapan Gökhan, sağ çaprazdan sert vurdu. Durica'dan seken top kornere gitti.
 
60' Sosa'nın uzun pasında Pereira sağ kanatta hareketlendi. Ama topu kontrol edemedi. Aut.
 
59' Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Sosa'nın sol kanattan yaptığı orta N'Doye'u aştı.
 
46' İkinci yarı başladı.
 
45' + 1' İlk yarının sonunda 1 dakika uzatma oynanacak.
 
45' Sosa'nın ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Okay'ın kafa vuruşu üstten auta gitti.
 
39' Savunmanın arkasına atılan topa N'Doye hareketlendi. Ama Tosic araya girip topu kazandı.
 
38' Talisca'nın ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Love'ın sağ çaprazdan şutunda top üstten auta gitti.
 
37' Durica'nın uzun pasında N'Doye ofsayt pozisyonunda yakalandı.
 
18-03/05/resimid_9081816.jpg
 
25' Sol kanattan Adriano'nun ortasında top Love'ın önünden geçti. Love hamle yapmasına rağmen bu topa dokunmayı başaramadı.
 
16' Topla oynama oranında Beşiktaş'ın yüzde 67'ye yüzde 33'lük üstünlüğü bulunuyor.
 
14' Beşiktaş bu bölümde oyunu daha fazla rakip yarı alanda oynamaya başladı. Trabzonspor ise tüm hatları ile yarı sahasına çekilmiş durumda.
 
10' Oyunun kontrolü bu bölümde Trabzonspor'un elinde. Bodro mavili takım özellikle sağ kanadını kullanmaya çalışıyor.
 
8' Talisca ceza sahası dışından şansını denedi. Top farklı şekilde üstten auta gitti.
 
8' İki takım da orta sahaları çok hızlı geçiyor. Neredeyse hiç hazırlık pası yapmadan direkt kaleye doğru gitmeye çalışıyorlar.
 
7' Sosa'nın ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta ön direkte Novak bomboş pzoisyonda topla buluştu. Ama kötü bir vuruş yaparak topu yandan auta gönderdi.
 
1' Hakem Halis Özkahya maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk ekip Beşiktaş başlıyor.
 
18-03/05/resimid_9081815.jpg

MAÇ BİLGİLERİ

STAT: Medical Park Stadı

SAAT: 20.00

HAKEM: Halis Özkahya

TRABZONSPOR: Onur, Pereira, Durica, Hubocan, Novak, Kucka, Okay, Sosa, Olcay, Abdülkadir, N'Doye

YEDEKLER: Uğurcan, Arda, K. Ahmet, Uğur, Abdürrahim, Batuhan, Onazi, Bero, Yusuf, Rodallega

TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

BEŞİKTAŞ: Fabri, Adriano, Tosic, Medel, Gökhan, Atiba, Tolgay, Talisca, Babel, Lens, Vagner Love

YEDEKLER: Tolga, Utku, Caner, Fatih, Necip, Vida, Oğuzhan, Larin, Mustafa, Negredo

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN