Trump: Davayı kazanamazsak, asla güvende olamayız

Trump: Davayı kazanamazsak, asla güvende olamayız

ABD Başkanı Donald Trump, yedi Müslüman ülke halkına iltica ve vize yasağı konmasına ilişkin "Eğer ABD bu davayı kazanamazsa, ki kesinlikle kazanmalıdır, hakkımız olan güvenlik ve asayişe asla sahip olamayacağız" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, iltica ve vize yasağı kararnamesinin iptalinin reddedilmesinin ABD'nin güvenliğine engel olduğunu savunarak, bu kararın doğurduğu tehlikeleri bugün şeriflerle yapacağı görüşmede tartışacağını belirtti.

Trump, yedi Müslüman ülke halkına iltica ve vize yasağı konmasına ilişkin çıkardığı kararnamenin iptaline yapılan itirazın, ABD Federal Temyiz Mahkemesi'nce reddedilmesini eleştirdi. "Eğer ABD bu davayı kazanamazsa, ki kesinlikle kazanmalıdır, hakkımız olan güvenlik ve asayişe asla sahip olamayacağız," yorumunda bulunan Trump, "Politika!" diyerek bu kararın siyasi olduğunu ima etti.

ŞERİFLERLE TARTIŞACAK

Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bugün Washington yerel saatiyle 09:00'da (TSİ 17.00) Beyaz Saray'da polis amirleri ve şeriflerle yapacağı buluşmayı hatırlatan Trump, görüşmede "bu korkunç, tehlikeli ve yanlış kararı" tartışacağını belirtti.

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN