TSK: Adıyaman kırsalı ve Irak'ın kuzeyine hava harekatı başladı | Son dakika haberleri

TSK: Adıyaman kırsalı ve Irak'ın kuzeyine hava harekatı başladı | Son dakika haberleri

TSK bu sabah Adıyaman kırsalına ve Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. Operasyonda eylem hazırlığındaki 14 bölücü terör örgütü mensubunun öldürüldüğü açıklandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince bu sabah 07.10-07.22 saatleri arasında Adıyaman kırsalında ve 08.31-09.27 saatleri arasında Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesinde terör örgütüne ait hedeflere hava harekatı düzenlendiği, Sinat-Haftanin bölgesinde 6, Adıyaman kırsalında 8 olmak üzere eylem hazırlığındaki 14 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, 07.10-07.22 saatleri arasında Adıyaman kırsalında ve 08.31-09.27 saatleri arasında Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesine, anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçakları ile iki ayrı hava harekatı düzenlendi. Bölücü terör örgütüne ait olduğu tespit edilen hedeflerin ateş altına alınması sonucu, eylem hazırlığında oldukları belirlenen Sinat-Haftanin bölgesinde 6, Adıyaman kırsalında 8 olmak üzere toplam 14 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Harekatlarda her iki bölgedeki silah mevzileri ve 5 barınma alanı imha edildi.

4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ 

Adıyaman'da sabah saatlerinde PKK'lı teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyonda 4 teröristi ölü ele geçirildi. Güvenlik güçleri, bu sabah erken saatlerinde merkeze bağlı Çamyurdu ile Yazıbaşı Köyleri yakınlarında bir grup PKK'lı teröristi farkedince harekete geçti. Özel harekat polislerin de desteğiyle İl Jandarma Komutanlığı timleri bölgede operasyon başlattı. İHA'larla görüntü alınan bölge, helikopterle bombalandı. Operasyonda 4 terörist öldürüldü, 1'i de yaralı ele geçirildi. Operasyon devam ediyor. 


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN