TSK'ya FETÖ kıskacı KKK iddianamesinde

TSK'ya FETÖ kıskacı KKK iddianamesinde

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 15 Temmuz günü yaşananlara ilişkin iddianamesinde çarpıcı tespitlere yer verildi.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kara Kuvvetleri'ndeki FETÖ yapılanması ve 15 Temmuz'da yaşananlara ilişkin iddianamesini tamamamlayarak mahkemeye sundu. 120 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede 15 kişi ise müşteki sıfatıyla yer alırken, TSK'daki FETÖ yapılanmasının boyutlarıyla ilgili savcılığın tespitleri dikkat çekti. 

SAKINCALI TESPİTİ YAPILDI, DARBECİ GENERAL OLDU

İddinameye göre, bilhassa 90’lı yıllardan itibaren başlayan, sonrasında etkinliği daha da hissedilecek şekilde kontrollerin gevşetilmesi, TSK içerisinde yapılanan örgüt mensuplarının tespitini zorlaştırdı. Her şeye rağmen FETÖ kapsamında irticai faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle şüpheli ve sakıncalı olarak takip edilenler, derhal örgütle ilişkilerini dondurarak veya kesmiş görünerek, haklarında yasal işlem yapılmasını önledi. Ancak 15 Temmuz darbe girişimine fiilen iştirak eden generaller arasında şüpheli sakıncalı statüsü üsteğmen rütbesine kadar devam ettirilmiş, sonrasında takip edilmeyen bazı personel bulunmaktadır.

TSK KENDİ İSTİHBİRATINI ÜRETEMEZ NOKTAYA GETİRİLDİ

İddianamede 15 Temmuz darbe girişimi öncesi TSK'daki FETÖ yapılanmasının boyutları şu çarpıcı tespitle anlatıldı:

TSK’nın kendi içinden istihbarat üretme yeteneği elinden alınmış, diğer istihbarat birimlerinden örgütle ilgili gelen istihbarat kesilmiş veya oldukça azalmış ve böylece örgüt her geçen yıl TSK içerisindeki mevcudiyetini artırmış, serpilerek güçlenmiştir. Nihai olarak  FETÖ  TSK’yı tamamen kendi amaçları doğrultusunda yönlendirecek bir güce erişmiştir.

Ayrıca TSK içerisindeki mensuplarını da istihbarî açıdan bilgi toplama elemanı olarak kullanan örgüt kendi mensubu olmayan personel hakkında bilgi sahibi olmuş aynı zamanda örgüt üyelerinin örgüte bağlılığını ve güvenilirliğini takip ve kontrol edebilmiştir.

TSK'DA PARALEL İSTİHBARAT AĞI KURDULAR

Özellikle son yirmi yılda, birlik, karargâh ve kurumlarda çalışan personelin eğilimlerinin tespit edilmesi, komutanın/amirin zaaf veya açığının tespit edilmesi, toplantı ya da önemli görüşmelerin ses/görüntü kaydının alınması, fiziksel ve dijital kritik bilgi ve belgelerin örgüte ulaştırılması yöntemleri kullanılarak terfide göz önünde olan kritik kıta görevlerinde bulunan mensubu olmayan personel üzerinden TSK’yı itibarsızlaştırmaya ve halk nezdinde güven duygusunu zedelemeye çalışmıştır. Bu yapılırken, aynı zamanda bu kritik kıta ve karargâh görevlerine kendi mensuplarını yerleştirerek TSK’daki etkinliğini giderek artırmıştır.

FETÖ'CÜ KRİTİK 50 SUBAY

Harp Akademilerini ele aldığımızda, darbe girişimine fiilen iştirak eden generaller ve kurmay subaylar arasında son on yılda harp akademilerinde görev yapmış 50’nin üzerinde personel bulunduğu ve bu kişilerin mezun ettikleri öğrencilere “Öğretmenlik yapabilir.” kaydı koyarak neredeyse tüm öğretim kadrosunun kendi mensuplarından oluşmasını sağladığı görülmüştür.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN