Turizmci KDV indirimi istiyor

Turizmci KDV indirimi istiyor

Uçaklara yakıt desteğinin ardından turizmciler, KDV indirimi de istedi. Böylelikle hızlı toparlanma bekleniyor.

Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy, son dönemde turizmde en etkili teşvikin uçaklara verilen 6-7 bin 300 dolar arasındaki yakıt desteği olduğunu belirterek, desteğin süresinin uzaması ile çok daha olumlu geri dönüşler sağlanacağını kaydetti. Ersoy, halihazırda turizmciye yüzde 8 KDV uygulandığını, bunun 2017 ve 2018’de yüzde 4’e düşürülmesini istediklerini ifade etti. Ersoy, KDV indirimi ile ilgili taleplerini hükümete ilettiklerini, talebin kabul görmesinin mevcut işletmeleri istihdam sağlamaya teşvik edeceğini vurguladı. TYD Başkanı Ersoy, geçen yıl Türkiye’ye 4 milyon Rus turistin geldiğini ifade ederek, tekrar uzlaşma ortamının doğması ile söz konusu rakamın bu yıl 1 milyonu bulmasını beklediklerini, Rus pazarından elde edilen turizm gelirinin de 1 milyar dolara yaklaşabileceğini bildirdi. Ersoy, yıl içinde Türkiye’ye gelmeyen Rus turistin Avrupa ve diğer destinasyonları tercih ettiğini belirtti.

BİLET FİYATLARI ARTABİLİR

TYD Başkanı Ersoy, kurdaki yükselişin havacılık sektörüne yansımalarına ilişkin de, hava yolu şirketlerinin yüksek bilet fiyatları için en son mutabakat yaptığını, yüksek fiyatlı biletlerin, normal biletlerin yüzde 3’üne denk geldiğini söyledi. Ersoy, “Bu yüzde 3 için kamuoyunda oluşan algıyı yıpratmaya gerek yok. Belli bir tavanda anlaşalım demiştik. Tavan fiyat en son 310 lira olarak belirlenmişti. O zaman 3 liranın altında olan dolar/TL, şu anda 3,40’ı aştı” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN