Türk askerlerinin eğittiği güçler de operasyona katılıyor | Son dakika haberleri

Türk askerlerinin eğittiği güçler de operasyona katılıyor | Son dakika haberleri

Reuters haber ajansına konuşan ve adı açıklanmayan bir Türk askeri kaynağı ise Başika'da eğitilen 3 bin Sünni savaşçıdan 2 bininin operasyona katıldığını, kalanların da yedekte beklediğini kaydetti.

Anadolu Ajansı'na konuşan eski Musul Valisi ve Ninova Muhafızları Komutanı Esil Nuceyfi, Türk askerlerinin eğittiği Sünni güçlerinin de Musul operasyonuna katıldığını söyledi.

Esil Nuceyfi, Türk askerlerince eğitilen 2 bin Sünni savaşçının Başika cephesinden operasyona katıldığını ve Peşmerge ile birlikte hareket ettiğini belirtti.

İngiliz Reuters haber ajansına konuşan ve adı açıklanmayan bir Türk askeri kaynağı ise Başika'da eğitilen 3 bin Sünni savaşçıdan yarısının operasyona katıldığını, kalanların da yedekte beklediğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN