Türk doktordan kanserin yayılmasını önleyen ilaç

Türk doktordan kanserin yayılmasını önleyen ilaç

Londra Imperial College Kanser Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz, dünyada en fazla ölüme neden olan hastalıklardan kanserin yayılmasını engelleyen yeni bir ilaç geliştirdi.

Kanser tedavisinde umutlandıran bir ilaç üretmeyi başaran Londra Imperial College Kanser Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz, kanser hücrelerinin çok kurnaz ve bukalemun gibi şekil değiştirebilen yapılar olduğunu belirterek, ürettikleri ilacın da bu doğrulta işe yaradığını söyledi. Laboratuvar çalışmaları sırasında kanser hücrelerinde elektrik sinyallerini incelediklerini, bunların da kendilerine yeni mekanizmaları gösterdiğini vurgulayan Camgöz, şu değerlendirmede bulundu: “Biz bunlar üzerinde etki yapan bir ilaç üzerinde çalışıyoruz. İlacımızın kanser hücrelerinin dağılmasını önleyici özellikleri var. Biz kanseri yok etmeye çalışmak yerine onunla beraber yaşama konseptini öneriyoruz.”

Camgöz, geliştirdikleri ilacı özellikle ‘3 negatif’ isimli hormona duyarlı meme kanseri türünde deneyeceklerini dile getirerek, tedavisi olmayan bu kanser türünün sadece ameliyat ve kemoterapiyle kontrol altına alınmaya çalışıldığına dikkati çekti. Camgöz, şunları kaydetti: “Eğer hasta kanser dağılmamışsa bu ilacı almaya başlayabilir. Geliştirdiğimiz bu ilaç gelecekte bir aşı gibi önceden de alınabilecek çünkü meme kanserleri genetik yatkınlıkla da ilgili. Hiçbir belirti yokken alınması bile kişiye avantaj sağlayabilir.” Camgöz, “Ayrıca ilacımızın üzerinde çalıştığı mekanizma birçok kanser türünde de bulunuyor. Prostat, akciğer, meme, yumurtalık, kolon, rahim ağzı ve mide kanserinde bulunuyor. Bunun için ilacımızın çok daha geniş alanda elverişli olacağını düşünüyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN