Türkiye diye yola çıktılar soluğu Suriye’de aldılar

Türkiye diye yola çıktılar soluğu Suriye’de aldılar

Yine IŞİD yine kararan hayatlar... Gani Sait Ömer, terör örgütünün zulmünden kurtulmak için ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelmek istedi. Bir aracıyla anlaştı. Tam umutlanmışlardı ki kendilerini El Bab'da buldular.

Gani Sait Ömer... 15 yıllık öğretmendi. Yedi kişilik ailesiyle mutlu mesut yaşıyordu. Ta ki IŞİD Musul’a gelip hayatlarını karartana kadar. Terör örgütünün zulmü yüzünden önce işinden oldu, sonra yurdundan. Geçimini günlük işlerle karşılamaya başlayan Ömer, beş çocuğunun boğazındaki sağlık sorunu nedeniyle de çaresizdi. Onlara şifa ararken biriyle tanıştı, kendilerini 750 dolar karşılığında Türkiye’ye götürebileceğini söylüyordu. Evindeki eşyaları satarak istenen ücreti temin etti. Ailesiyle birlikte bir kamyonetin kasasında umuda yol aldı. 

BOŞ ARAZİYE BIRAKILDILAR

Türkiye’ye gittiğini düşünen Ömer ve ailesi, İlyas Salman’ın oynadığı ‘Banker Bilo’ filmini aratmayan yolculuk sonrası boş bir araziye bırakıldı. Türkiye’ye geldiklerini sanan aile kısa bir süre sonra şaşkına döndü. Zira geldikleri yer Türkiye değil, Suriye’nin El-Bab kasabası yakınlarıydı. Dolandırıldıklarını anlayan aile beş saat boyunca yürüyerek Fırat Kalkanı Harekatı’nın simge kenti Cerablus’a sığındı. Burada boş bir okula yerleşen aile, çevredeki halk ve Cerablus Meclisi’nin getirdiği kilim ve birkaç battaniye ile hayata tutunmaya çalışıyor.

NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUM

Gani Sait Ömer, yaşadıkları şaşkınlığı hala üzerlerinden atamadıklarını söylüyor: Bizi Türkiye’ye diye yola çıkardılar. Buraya nasıl geldik bilemiyoruz. Çünkü beş gün süren bir yolculuğumuz vardı ve bu süre içerisinde hep kamyonet kasasındaydık. Hiçbir yeri görmedik. Evimizin tüm eşyalarını ‘çocuklarımıza sağlık bulalım’ diye sattık ama şimdi ne yapacağımızı bilemiyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN