Türkiye-İsrail normalleşme sürecinde yeni gelişme

Türkiye-İsrail normalleşme sürecinde yeni gelişme

İsrail Kabinesi, Türkiye ve İsrail arasında yapılan anlaşmayı onayladı. Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Adalet Bakanı Ayelet Shaked ve Eğitim Bakanı Naftali Bennett red oyu kullandı.

İsrail Güvenlik Kabinesi, Türkiye'yle normalleşmeyi öngören mutabakatı onayladı. Yedi üye mutabakatı onaylarken, üç isim anlaşmaya karşı çıktı. Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Adalet Bakanı Ayelet Shaked ve Eğitim Bakanı Naftali Bennett red oyu kullandı. Mutabakat, TBMM tarafından da onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Mutabakat metnine Türkiye adına Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu dün imza atmıştı. İsrail adına imza atan isim İsrail Dışişleri Bakanlığı Direktörü Dore Gold olmuştu.

Başbakan Binali Yıldırım dün yaptığı açıklamada Türkiye’nin özür, tazminat ve Gazze ablukasının hafifletilmesi şartlarının yerine getirildiği mutabakat metninin yarın imzalanacağını duyurmuştu.

Yıldırım, "Anlaşma kapsamında Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenler için 20 milyon dolar tutarında tazminat ödenecektir" demişti.

Yıldırım, Gazze'ye uygulanan ambargoyla ilgili olarak, "Bu amaca yönelik olarak önümüzdeki cuma günü ilk gemimiz Aşdod Limanı’na 10 bin tonu aşkın insani yardım götürecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Yıldırım, yardımın "AFAD koordinasyonunda yapılacağını" belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN