Uçuşlarda laptop yasağı ABD'ye yapılacak uçuşlarda başlıyor

Uçuşlarda laptop yasağı ABD'ye yapılacak uçuşlarda başlıyor

Uçuşlarda laptop yasağı tüm Avrupa ülkelerinden ABD'ye yapılacak uçuşlarda uygulanmaya başlıyor.

Laptop yasağı tüm Avrupa ülkelerinden ABD’ye yapılacak uçuşlarda uygulanmaya başlanıyor. Avrupa Komisyonu, havalimanlarından önümüzdeki günlerde başlaması muhtemel yasak için hazırlık yapılmasını istedi.

ABD ELEKTRONİK CİHAZLARA KISITLAMA GETİRMİŞTİ

ABD’ye yapılan direkt uçuşlarda kabine alınabilecek elektronik cihazlara kısıtlama getirildi. Bu kararla birlikte ABD uçaklarda laptop yasağı getirdi.

Buna göre yolcular kabine sadece cep telefonlarını ve eğer varsa gerekli olan tıbbi cihazları alabilecekler. Bunun dışında kalan laptop ve kamera gibi diğer elektronik cihazların mutlaka bagaja verilmesi gerekiyor.

Getirilen yasağın sadece 96 saat boyunca geçerli olacağı belirtiliyor. Bu da yasağın alınan bir istihbarat üzerine acilen yürürlüğe sokulduğu yorumlarının yapılmasına neden oldu. Elektronik cihaz görünümüne dönüştürülen patlayıcı, silah ve benzeri şeylerin ülkeye sokulmasına engel olmak istendiği belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN