Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Türkiye'ye geliyor

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Türkiye'ye geliyor

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, yeni kurulan Ukrayna Ortodoks Kilisesi için 'Tomos' adlı otosefallik (bağımsızlık) belgesini Fener Rum Patrikhanesi'nden almak üzere 5-6 Ocak'ta İstanbul'u ziyaret edecek.

Ukrayna parlamentosu Yüksek Rada'dan yapılan açıklamaya göre Poroşenko, Yüksek Rada Başkanı Andrey Parubiy ve Ukrayna Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Yepifaniy Dumenko ile birlikte 5-6 Aralık'ta Türkiye'de temaslarda bulunacak. 

Poroşenko ve beraberindeki heyet, ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fener Rum Patriği Bartholomeos'la görüşecek.

'Tomos' adlı patrikhane kararnamesinin teslim töreni 6 Ocak'ta Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi'nde düzenlenecek. Törenin ardından Bartholomeos ve Yepifaniy bir ayin düzenleyecek.

Ukrayna Kilisesi'ne otosefal statüsü verilmesi, Ortodoks Kilisesi'nde son bin yılda yaşanan en büyük ayrılık olarak tanımlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN