Van'da okullar tatil mi? Valilik açıklama yaptı mı? | 15 Aralık tatil olan iller listesi

Van'da okullar tatil mi? Valilik açıklama yaptı mı? | 15 Aralık tatil olan iller listesi

Van'da bugün 15 Aralık okullar tatil mi? Türkiye'de günlerdir konuşulan kar yağışı etkisini artırmaya başladı. Kar yağışıyla birlikte tüm öğrencilerin hatta velilerin aklına okullar tatil mi? sorusu geliyor. Van'da da kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Van Valiliğinden açıklama geldiği an haberimizde paylaşacağız. Van'da bugün okullar tatil mi sorusunun yanıtı haberimizde. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen kar yağışı uyarılarının ardından okullar tatil mi diye merak edenler haberlere bakıyor. İşte o detaylar...

Van'da etkili olan kar yağışları hayatı olumsuz şekilde etkiliyor. Okula gitmekte bir hayli zorlanacak olan öğrenciler için okulların tatil olup olmadığını merak ediyor.

Türkiye'nin genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi. Dün akşam saatlerinden itibaren Van'da da kar yağışı etkili olmaya başladı. Van'ın Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Edremit, Erciş, Gevaş  ve Gürpınar ilçelerinde kar nedeniyle tatil edilen okul bulunmuyor.

Van'da okullar tatil mi? sorusunun cevabı bekleniyor. Etkili olan kar yağışı nedeniyle öğrenciler okula gitmekte zorlanacağı ulaşımda yaşanacak olası aksaklıkların önüne geçilmesi için eğitime ara verilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili Van Valiliğinden gelecek resmi açıklamaya bekleniyor.

Haber merkezimize ulaşan ve okulların tatil edilip edilmeyeceğini soran okurlarımızın merakını resmi açıklama haber merkezimize ulaştığında paylaşılacaktır.

16-12/15/screen-shot-2016-12-15-at-071033.png

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ile Konya ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarının yüksekleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.Hava sıcaklığının Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 5 ila 10 derece olmak üzere hissedilir derece azalması bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI 

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarının yüksekleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (30-60 km/saat), Güney Ege Kıyıları ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kısa süreli fırtına (40-70 km/saat), Akdeniz bölgesinde ise kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI

Zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği Marmara bölgesi ile Ege ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde gece saatlerinde hafif zirai don olayı beklendiğinden, zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İSTANBUL'DA BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul'da kar yağışının etkisini göstermesiyle öğrenciler okulların tatil olup olmayacağını merakla bekledi. Resmi açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN