Varlık Fon’u kaynak üretecek

Varlık Fon’u kaynak üretecek

Varlık Fonu’nda yönetim yapısının 6 ayda oluşturulmasının beklendiğini söyleyen Maliye Bakanı Ağbal, “Hiçbir zaman için Türkiye Varlık Fonu, mevcut bütçeyle birlikte bir bütçe asla değil” dedi. Ağbal, fonun varlık ve kaynak biriktireceğini vurguladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, uluslararası iyi uygulama örneklerine uygun bir varlık fonu düzenlemesinin Türkiye’ye kazandırıldığını belirterek, Türkiye Varlık Fonu’nun, mevcut bütçeye paralel bir bütçe olmadığını söyledi. Naci Ağbal, uzun süredir üzerinde çalıştıkları ve muhalefet partilerinin de kurulması noktasında olumlu görüş bildirdikleri Türkiye Varlık Fonu ile ilgili yasanın, tatile girmeden TBMM’den geçmesinin önemine işaret etti.  Dünyada çok sayıda ülkenin varlık fonu bulunduğunu ifade eden Ağbal, bu konuda Norveç’in birinci, Katar’ın ikinci sırada geldiğini, Singapur varlık fonunun ise çok ciddi stratejik yatırımları olduğunu belirtti.

BÜTÜN KURALLARA TABİ

Varlık fonuna ilişkin en önemli konunun kuruluşu, faaliyetleri ve denetimi olduğuna işaret eden Ağbal, “Türkiye’de kurulacak varlık fonu, Sermaye Piyasası Kurulu’nun yapmış olduğu bütün kurumsal yönetişim düzenlemelerine tabi olacak, şeffaf olacak, Kamuoyu Aydınlatma Platformunun bütün düzenlemelerine tabi olacak, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından düzenlenen bağımsız denetimle ilgili bütün kurallara tabi olacak” diye konuştu. Ağbal, fona aktarılan kaynakların özelikle nerelerde ve nasıl kullanıldığı konusunda kamuoyunun birinci elden uluslararası standartlara uygun şekilde bilgilendirileceğini söyledi.

RAPOR KALİTESİ ARTIYOR

Türkiye Varlık Fonu ile ilgili birincil düzenleme olan yasal çerçevenin, uluslararası iyi uygulama örneklerine uygun bir çerçeveye geldiğini ifade eden Ağbal, şöyle devam etti: “Hiçbir zaman için Türkiye Varlık Fonu, mevcut bütçeye paralel bir bütçe asla değil. Biz uluslararası alanda mali raporlamanın kalitesini sürekli artıran bir ülkeyiz. Hiçbir şekilde kamudan bir şey kaçırılması söz konusu değil, kamunun gerek borçlanması gerek kamu gelir ve gider dengesinin oluşturulması noktasında bu fon üzerinden bir kaçış asla söz konusu değil.”

CUMHURBAŞKANI’NA SUNULACAK

Bakan Ağbal, kanunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından, ilgili hazırlıkların yapılabilmesi için süratle yönetim kurulunun oluşturulması gerektiğini söyledi. Yönetim yapısının tahminen 6 ayda oluşturulmuş olacağını belirten Ağbal, “Özellikle fonun gelir kaynağını oluşturacak varlıkların, kaynakların belirlenmesi ve bu noktada gerekli adımların atılması. Bunu da ben uzun soluklu bir iş olarak görüyorum” dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN