Varoufakis 22 dakika için 24 bin euro aldı

Varoufakis 22 dakika için 24 bin euro aldı

İtalya’nın devlet kanalı RAI 3, Yunanistan’ın eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis’e bir programına 22 dakika katılması için 24 bin euro verdi. Kanalın, Varoufakis’e dakikası yaklaşık bin euro vermesi ülkede ve özellikle sosyal medyada büyük tartışma yarattı.

Bir televizyon programına sadece 22 dakika katılmak için 24 bin euro… Söylemesi kolay, sayması zor olan bu rakam, İtalya’nın devlet kanalı RAI 3 tarafından Yunanistan’ın eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis’e verildi.

Yunan bakanın kişisel blog sitesinden bugüne kadar yurtdışında gittiği konferans ve katıldığı programlar ile bunlardan ettiği maddi kazanımları, Proto Thema gazetesinin kendisine dayattığı şeffaflık perspektifiyle açıklaması, İtalya’da büyük olay yarattı. 

15-10/30/ekran-resmi-2015-10-30-144453.png

Le Figaro’nun haberine göre, İtalyan devlet televizyonu RAI 3'te 27 Eylül'de "Che tempo che fa" isimli programa katılan Varoufakis'in, 24 dakika süren röportajına 24 bin euro alması ve buna ek olarak birinci sınıf gidiş-dönüş uçak bileti ve konaklama giderlerinin karşılanması, RAI için her yıl 113 euro vergi ödeyen İtalyanların tepkisini çekti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN