Varoufakis'in kellesini Almanya aldı

Varoufakis'in kellesini Almanya aldı

Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis istifa ettiğini açıkladı. Alınan bilgiye göre, bu istifa kararında, gece yarısı Almanya'dan gelen talebin payı bulunuyor.

Yunanistan'da dün gerçekleşen referandumda, Yunan halkı, kreditörlerin şartlarına yüzde 61,31 gibi ezici bir çoğunlukla "Hayır" dedi. Sonuçların ardından "Kreditörlere hayır, demokratik bir Avrupa'ya evet" diyerek halkın kararından duyduğu mutluluğu dile getiren Varoufakis, dün akşam kreditörleriyle masaya oturup anlaşmaya çalışacaklarını söylerken, bugün sabah saatlerinde beklenmeyen bir kararla istifa ettiğini açıkladı. 

Twitter hesabı üzerinden istifa kararını duyuran Varoufakis, "Referandum sonuçlaırnın ardından yapılacak toplantılarda yer almayacağım. Bugün itibariyle görevimden istifa ediyorum" dedi. 

Varoufakis, "Referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından bir şeyin farkına vardım ki bazı eurogroup üyeleri ve ilgili ortaklar benim maliye bakanları toplantısında olmamamdan daha mutlu olacaklar. Başbakan Çipras benim olaya dahil olmamamın anlaşmaya yardımcı olabilcek bir unsur olarak değerlendirdi. Bu nedenle, bugün Maliye Bakanlığı görevimden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

Almanya'dan istifa baskısı 

Alınan bilgiye göre, Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis, gece yarısı Almanya'dan gelen bir talebe bağlı olarak bugün istifasını açıkladı. 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın talebi üzerine Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, referandum sonuçları ve ülkenin ekonomik durumuna ilişkin fikir alışverişi için parti liderlerini toplantıya davet etti. 

En güçlü aday Tsakalatos 

Başbakan Aleksis Çipras, dün akşam referandum sonucunun kesinleşmesinin ardından, gece yarısından sonra Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'u makamında ziyaret etmiş, kısa süren görüşmeden sonra parti liderlerinin bugün saat 10.00'da toplanacakları açıklanmıştı. 

Yunanistan'ın yeni Maliye Bakanı, siyasi liderlerin toplantısından sonra açıklanacak. Yunanistan'ın baş görüşmecisi Tsakalatos, yeni Maliye Bakanı olmak için en güçlü aday olarak gösteriliyor. 

Yunanistan'da kabine değişikliği söylentileri

Öte yandan, Karar.com'un Atina'da bir kaynaktan aldığı bilgiye göre, Yunanistan'da kabine değişikliği olacağı söylentileri var. Avrupa'da istenmeyen adam olarak kabul edilen Varoufakis'in istifa etmesi ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, yeniden başlayacak olan görüşmelerde daha da kuvvetli olarak masaya oturacak. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande zirvesi öncesinde, bugün sabah saatlerindeki Varoufakis'in istifa bombası iki liderin gündemini tamamen değiştirecek. 

"Hayır" cevabı Avrupa'ya sert bir tokat

Öte yandan, Almanya Sanayi Odası Başkanı, dün akşam Yunanistan'da gerçekleşen referandumun sonuçlarını değerlendirdi ve "Hayır" sonucunun bütün Avrupalıların suratına atılmış bir tokat olduğunu ifade etti.

BDI Başkanı Ulrich Grillo, BILD'e verdiği röportajda, "Yunan halkı oldukça zor bir duruma doğru manevra yaptı. Bunun sorumluluğu Atina hükümetinin omuzlarındadır. Durum artık eskisinden çok daha dramatik" dedi. 

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN