Venezuela'da döviz krizine kripto parayla çözüm

Venezuela'da döviz krizine kripto parayla çözüm

Venezuela ülkede yaşanan ağır ekonomik krizi piyasaya süreceği dijital para ile çözmeyi hedefliyor.

KARAR/FRANKFURT

Venezuela iflasın eşiğine gelen ekonomisini düzeltmek ve enflasyonla mücadele etmek için piyasaya kripto para birimi olarak bilinen dijital para sürecek. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro canlı televizyon yayınında yaptığı açıklamada piyasaya ‚‘Petro“ isminde yeni bir dijital para pirimi süreceklerin açıkladı. Petro’nun değeri petrol rezervleri, yer altı madenleri ve elmas yatakları ile sağlanacak.

FİNANSAL SAVAŞ

Maduro, ABD ve yandaşlarının Venezuela’ya açtığı finansal savaşa Petroyla karşılık vereceklerini söyledi. Venezuela yaşadığı döviz sorunları nedeniyle, ilaç ve gıda maddesi ithal etmekte zorluk yaşıyor. Enflasyonun yüzde 1000’lere çıktığı ülkede asgari ücret bir kaç euro düzeyinde. Petro ile birlikte döviz sorununun aşılması planlanıyor. Hükümet dış ödemeleri Petro aracılığı ile yapabilmeyi umuyor.

DİJİTAL UMUT

Venezuela’nın para birimi Bolivar’ın aşır değer kaybetmesi üzerine ülkede Bitcoin özellikle gençler arasında alternatif para birimi olara kullanılıyor. Petro’nun Bitcoin’in yerine geçmesi ulaşılmak istenen hedeflerden birisi. Ancak Petro’nun ne derece kabul göreceği kestirilemiyor. Başkan Maduro, Petro’nun ülkesine uluslararası finans çevrelerinde geçerli yeni bir ödeme imkanı sağlayacağına inanıyor.

KISMİ İFLAS

İçinde Maduro’nun da bulunduğu çok sayıda üst düzey yöneticiye karşı, Venezuela Parlementosu’nu işlevsiz hale getirdikleri gerekçesi ile uluslararası ekonomik yaptırımlar uygulanmıştı. Bir çok Rating ajansı da Venezuela’nın kismen iflas ettiğin açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN